Közélet

A Fidesz alkotmányban tiltaná a hajléktalanságot

A Fidesz alkotmányban tiltaná a hajléktalanságot

2018. június 12., kedd
A Fidesz alkotmányban tiltaná a hajléktalanságot

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás, hiszen minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely.

Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezzel a módosítással biztosítani lehetne, hogy a várost mindenki egyformán tudja használni. A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek. Kiemelte: az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert - például nappali és éjszakai szálláshelyeket - biztosítanak, a közmunkaprogram pedig mindenki számára megnyitotta a munkavállalás lehetőségét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.