Közélet

405 millióból modernizálják a szegedi klinikákat

405 millióból modernizálják a szegedi klinikákat

2018. június 25., hétfő
405 millióból modernizálják a szegedi klinikákat

16,5 milliárd forintot költ a kormány az egészségügyi szakdolgozókélet- és munkakörülményeinek javítására. Ennek részeként az egységes ápolási eszközpark kialakítását is megkezdték az ország több egészségügyi intézményében - köztük Szegeden is.

Szegedre 674 új magas komfortfokozatú kórházi ágy érkezik, amelyet az I. számú Belgyógyászati Klinika és a volt II-es kórház területén működő több évtizedes eszközparkkal rendelkező osztályok kapnak meg

tudta meg

a Délmagyar Balogh Dénestől, a Klinikai Központ főápolójától. Mivel a korábbi korszerűsítések kapcsán már csaknem 900 ágyat kicseréltek, így ezzel a mostani fejlesztéssel szinte teljesen lecserélődnek a régi ágyak. Emellett megkezdődött egy integrált „fejközpont" kialakítása, amelyben a szemészet, az arc-állcsontsebészet, fül-orr-gége szakterület és a speciális fej-onkológia egy helyre, modern körülmények közé költözik. Az új ágyak 30 centiméterrel emelhetők, illetve leengedhetők, így az ápolóknak nem kell akkorát emelni, ez nagy fizikai megterhelés volt számukra.

Az új bútorok a betegek biztonságát, kényelmét is szolgálják, süllyeszthetők, fekvőfelületük 3, vagy ha szükséges, 4 részre is osztható.

Az ágyakhoz tartoznak különböző speciális felszerelések, infúziótartó, vagy a traumatológián olyan eszközök, amelyek a sérült végtagok rögzítését segítik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.