Szórakozás

A Rádió 88 a szegedieké-15 éve piacvezető a városban

A Rádió 88 a szegedieké-15 éve piacvezető a városban

2018. június 6., szerda
A Rádió 88 a szegedieké-15 éve piacvezető a városban

A legfrissebb, 2018 első negyedéves rádióhallgatottsági mérés újra megerősítette, hogy Szegeden nem változtak jelentősen a rádióhallgatási szokások. A szegediek továbbra is a helyi híreket és eseményeket a város legrégebbi rádiójától, a Rádió 88-tól kapják, ezért nap, mint nap a legtöbben őket választják.

A Rádió 88 Szegeden a hét minden napján és minden napszakban a leghallgatottabb kereskedelmi rádió, a hallgatottsági rangsorban jócskán maguk mögé utasítják az országos közszolgálati (Kossuth, Petőfi) rádiókat, valamint a budapesti központú Rádió 1 hálózatos adót is. A Rádió 88 a hagyományaikhoz ragaszkodó szegediek és az egyetemeinken tanuló fiatalok tízezreinek a legkedveltebb rádiója, ezáltal hirdető partnereik rajtuk keresztül érik el a legtöbb szegedit és a városba utazókat.

„Büszke vagyok arra, hogy Szegeden az Édesapám által alapított rádiónk, a Rádió 88 piacvezető pozíciója megkérdőjelezhetetlen. Az eltelt bő 15 év alatt többször volt jelentős változás a magyar rádiós piacon, de mi nem változunk. A szegedieknek és a szegediekkel együtt készítjük a műsorainkat, amivel hozzájárulunk hagyományaink megőrzéséhez és együtt fejlődünk Szegeddel” - mondta el Tóth Géza, a Rádió 88 ügyvezető-tulajdonosa.

Alapításuk óta céljuk a Szegeden élők kiszolgálása, a műsoraik itt készülnek, munkatársaik a tulajdonosokkal együtt szegediek, akik ismerik a helyi szokásokat, tisztelik a hagyományainkat és együtt élik a mindennapokat a városlakókkal. Nyitottak a helyiek problémáira, naprakészek a tájékoztatással és a város minden fontos eseményén személyesen találkoznak partnereikkel és hallgatóikkal. A Rádió 88 Szegeden naponta 47 ezer lakost ér el!

Mindez számokban!

Az alábbiakban a teljesség igényével bemutatjuk a legfrissebb, első negyedéves hallgatottsági kutatás eredményeit, amelyeket a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság készíttetett. A kutatás adatai alátámasztják, hogy a megyeszékhelyünkön a leghatékonyabb hallgatói elérést az Ön számára változatlanul a Rádió 88 biztosítja! A munkaerőpiacon legaktívabb és üzleti szempontból a legnagyobb vásárlóerővel bíró 18-49-es korosztály tagjai között a Rádió 88-nak háromszor több hallgatója van, mint a Budapesti központú Rádió 1-nek.

A kutatás adatai tovább szűrhetők, mégpedig a legjobban keresők, azaz a legmagasabb vásárlóerővel rendelkező hallgatók elérésére. A hallgatottsági mérés ebben a kategóriában azt erősítette meg, hogy a szegedi magasan kereső lakosok körében is megkerülhetetlen a Rádió 88, hallgatói elérése egész héten a legmagasabb. Sőt, még a Rádió 88-tól lemaradó közszolgálati rádiók is egész nap magasan verik a Rádió 1 adót.

A teljes lakosság, azaz a 15+ évesek körében a szegedi Rádió 88 (33,23%) már tizenöt éve magabiztosan vezeti a piacot. A második helyet az ország legrégebbi közszolgálati adója, a Kossuth Rádió szerezte meg (13,21%), míg a Rádió 88-tól jócskán lemaradva a fővárosi központú, hálózatos Rádió 1 (12,43%) csak a 3-ik helyre elegendő hallgatottságot ért el. A legfiatalabbak országos adójának tartott Petőfi Rádió piaci részesedése Szegeden csupán 11,2 %-os.

Kiemelkedő sikernek tartja a Rádió 88, hogy a szegedi fiatalok, a még tanuló egyetemisták vagy éppen pályakezdő fiatalok, a 15-29 év közöttiek többsége is őket választja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.