Sport

Vasárnap futók lepik el a szegedi belvárost

Vasárnap futók lepik el a szegedi belvárost

2018. május 10., csütörtök
Vasárnap futók lepik el a szegedi belvárost

A nagy sikerű győri és miskolci verseny után május 13-án Szegeden állnak a rajthoz a futás hazai szerelmesei. A TelekomVivicittávárosvédő futás – amely idehaza 32 évvel ezelőtt indult hódító útjára a fővárosi Margitszigetről – régi ismerőse a szegedieknek, akik első vidéki versenyhelyszínként 2001 óra róják a kilométereket a Telekom és a BSI versenyén.

Noha mindenkit csábítanak a nevezésre – amire még a helyszínen, a versenyek napján is lesz lehetőség –, azoknak is érdemes kilátogatniuk a rajthoz, akik nem futnak.

Szegeden ismert arcok is feltűnnek majd a futók között: Joób Márton korábbi válogatott kajakos mellett a Contitch Szeged vízilabdacsapat tagjai is beneveztek, ahogyan edzőjük, Varga Péter sem marad ki a jóból.

Az iskolák aktív sportéletéhez a Telekom is hozzájárul: a vállalat 75.000 Ft értékű sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazza a legtöbb diákot benevező iskolát.

Célfotó helyett célfilm

A Telekom élen jár a digitális technológia kihasználásában: ahogyan Budapesten, Győrben és Miskolcon, úgy Szegeden is minden versenyző egyedi, személyre szabott videót kaphat a saját célba éréséről. A videót robotkamerák és drónok rögzítik, a felhőben pedig 1000 processzor állítja össze a végeredményt. Bárki hozzáférhet saját felvételéhez, ha megadja futási adatait atoltsdfelelmennyel.telekom.huoldalon.

Útvonal, időpont

(A Tisza esetleges magas vízállása, valamint a szegedi útépítések esetén változhat): Dóm tér - Oskola utca - Híd utca - Széchenyi tér (Városháza előtti útszakasz) - Horváth Mihály utca - Arany János utca - Stefánia - Tisza Lajos krt. - Huszár Mátyás rakpart - Árvízi emlékmű - Tisza Lajos krt. - Aradi vértanúk tere - Dóm tér

Rajt: 10:00

Táv: 3,4 km

Nevezési lehetőségek

Interneten:legkésőbb május 10-én

Személyesen Budapesten:előzetesen a BSI-ben (1138 Budapest, Váci út 152.) legkésőbb május 10-én, hétfőtől péntekig, munkanapokon 9:00-17:00-ig

Szegeden:Városi Sportcsarnok (Temesvári körút 33.) május 7-10-ig 09:00-15:00 óra között, május 11-én 09:00-12:00 óra között (csak egyéni nevezők)

Helyszínen a versenyközpontban:május 13-án 8:00-9:45 között

Talán szükségtelen is részleteznünk, hogy Szeged milyen remek helyszíne lehet egy futóversennyel egybekötött családi kiruccanásnak. A messze földön híres szegedi halászlé csak egyike mindannak a jónak, amit a város kínál: a Tisza közelsége, a Szegedi Nemzeti Színház előadásai, a pazar szecessziós épületek azokat is lenyűgözik, akiket kevésbé vonzanak a sportesemények.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.