Közélet

Több ezren látogatták meg a megyei tűzoltókat

Több ezren látogatták meg a megyei tűzoltókat

2018. május 29., kedd
Több ezren látogatták meg a megyei tűzoltókat

Idén már ötödik alkalommal alakultak át ideiglenes játszótérré az ország tűzoltó-laktanyái. Múlt vasárnap délelőtt tíz órától délután négy óráig színes programokkal, látványos bemutatókkal várták a családokat a nyitott szertárkapuk rendezvénysorozatán szerte az országban.

Csongrád megyében is minden laktanya kapui nyitva álltak, mindenhol már jóval a nyitás előtt tolongtak a látogatók. A szegedi laktanyában a délelőtti órákban minden eddigi rekordot megdöntött a résztvevők száma. A szertár és az udvar egész nap gyermekzsivajtól volt hangos. A fecskendőkbe egymás után ültek be a gyerekek és szüleik, a tűzoltás-technikai eszközök kézről-kézre jártak a kicsik között. Legnagyobb sikert a próbariasztások és a tűzoltási bemutatók aratták, a közönség minden esetben hatalmas tapssal jutalmazta a tűzoltókat. A szórakoztatás mellett ezúttal is fontos szerepet kapott a megelőzés, a szegedi parancsnokság tűzoltói hasznos tanácsokkal és fontos tudnivalókkal látták el a családokat a tűzmegelőzés terén. A hagyományoknak megfelelően a családi programok mellett idén is véradásra hívták a szülőket. Szegeden a földszinti előadóteremben berendezett véradó állomás délután három óráig várta a véradókat, több mint harminc szülő élt a lehetőséggel és vérével segített a rászorulóknak. A rendezvény délután négy órakor zárult, összesen ezerhatszáz embert fogadtak a szegedi tűzoltók a Napos úton. A megye többi parancsnokságán is több százan látogattak el a hivatásos tűzoltókhoz. Hódmezővásárhelyen több mint ötszáz, Makón nyolcszáz, Szentesen és Csongrádon pedig összesen mintegy ötszáz ember választotta a tűzoltóság gyermeknapi programjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.