Sport

Szeptember 7-én először tartják meg A Futball Éjszakáját

Szeptember 7-én először tartják meg A Futball Éjszakáját

2018. május 16., szerda
Szeptember 7-én először tartják meg A Futball Éjszakáját

Szeptember 7-én először tartják meg A Futball Éjszakája elnevezésű országos programsorozatot, amelyhez már 21 első- és másodosztályú labdarúgóklub csatlakozott.

Nemcsák Károly, a szervezőbizottság elnöke a szerdai sajtótájékoztatón azzal kezdte mondandóját, hogy a Múzeumok éjszakája és a Színházak éjszakája adta a szervezőknek az ötletet az új kezdeményezéshez. "Már érezzük a pozitív hatásait ennek a két rendezvénynek, elsősorban a megítélésünk terén. Manapság nagyon fontos a személyes kapcsolatok kialakítása, ezért gondoltunk arra, hogy A Futball Éjszakájával próbáljuk meg szeretett sportágunkat, a labdarúgást népszerűsíteni és közelebb hozni a nézőkhöz" - fogalmazott a színész labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, aki bízik benne, hogy ennek hatására nőni fog a nézők száma a hazai stadionokban.

Nemcsák Károly hozzátette: minden NB I.-es és NB II.-es klubot megkerestek, s 21 egyesület már jelezte, hogy csatlakozni kíván az eseményhez. Többek között a Ferencváros, az Újpest, a Diósgyőr, a Debrecen, a Puskás Akadémia, az MTK, a Mezőkövesd, az ETO és Békéscsaba tervez különféle közönségprogramokat erre a napra.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője bejelentette: azért álltak a rendezvény mellé, mert annak célja beleillik a szövetség szakmai koncepciójába. A szóvivő bízik abban, hogy A Futball Éjszakája hatására egyre több fiatal szereti meg a labdarúgást, s kötelezi el magát a sportág mellett. Borsi Dávid futsaljátékos, a szervezőbizottság tagja kifejtette, az országos program keretében szeptember 7-én 14 órától mindenki számára megnyílnak a legnagyobb hazai csapatok edzőpályái, öltözői, s kortól függetlenül bárki részt vehet kedvenc klubja, vagy bármely más csapat foglalkozásain. Hozzáfűzte: minden csatlakozó klub saját maga dönt arról, hogy pontosan milyen programokat szervez, ők legfeljebb ajánlásokat tettek. Sor kerül majd stadionlátogatásokra, bemutató edzésekre, kerekasztal-beszélgetésekre, klubtörténeti kiállításokra és vetélkedőkre, utánpótlástornákra, kispályás kupákra, illetve villanyfényes gálamérkőzésekre is.

Amint elhangzott, a központi eseményt az MTKÚj Hidegkuti Nándor Stadionjában tartják, ahol a színész és az újságíró válogatott összecsapása zárja majd a programot.

Egyes rendezvényeken a részvétel részben előzetes regisztrációhoz kötött, amit az érdeklődők a

www.futballejszakaja.hu

oldalon tehetnek meg június 15. után. A belépő gyermekek számára 100, míg a felnőtteknek 500 forint, amit az érdeklődők az első kiválasztott stadionnál válthatnak meg, s az ott átvett karszalaggal az összes helyszínre ellátogathatnak.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.