Hírzóna

Szél Bernadett és Keresztes Lóránt lehet az LMP két elnöke

Szél Bernadett és Keresztes Lóránt lehet az LMP két elnöke

2018. május 16., szerda
Szél Bernadett és Keresztes Lóránt lehet az LMP két elnöke

Egy-egy jelölt van az LMP női és férfi társelnöki posztjára: Szél Bernadett és Keresztes László Lóránt - mondta el az MTI-nek szerdán Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője.

Az LMP május 26-án és 27-én Székesfehérváron tartja előrehozott tisztújító kongresszusát, a jelöltállítás folyamata kedden este zárult le. A párt elnökségi titkári pozíciójára négy jelölt van: Csoma László, Ábrahám Júlia, Gerstmár Ferenc és Kanász-Nagy Máté. A kilencfős elnökségbe a titkár és a két társelnök mellett további hat tagot választ a kongresszus, a tagságért számos ember elindul. Az LMP teljes tisztújítást tart, így újjáalakul az Országos Politikai Tanácsa is. E testület tagjainak többségét a területi szervezetek delegálják, amelyek még a kongresszus előtt megtartják közgyűléseiket erről. Megújul a párt etikai, fegyelmi, valamint pénzügyi ellenőrző bizottsága is.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.