Hírzóna

Szegedi drogtermesztőket kapcsoltak le

Szegedi drogtermesztőket kapcsoltak le

2018. május 31., csütörtök
Szegedi drogtermesztőket kapcsoltak le

A Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei eljárást indítottak három férfival és egy nővel szemben kábítószer birtoklása miatt. Egyikük lakóhelyén termesztette is a növényt.

A 19 éves lány és 28 éves élettársa tanyáján május 30-án tartottak házkutatást a szegedi nyomozók. Az udvarban, egy vödörben, valamint a virágok közé ültetve összesen 13 tő gondozott kendernövényt találtak a rendőrök. A fiatalokat előállították, és gyanúsítottként kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tettek. A lány elmondta, hogy ő a termesztésben nem vett részt, párja viszont bevallotta, hogy ő töltötte be a kertész szerepét, de minden próbálkozása ellenére palántái nem nőttek nagyobbra, mint 15-20 centiméter, abból fogyasztani nem tudtak. A házkutatás során a rendőrök egy jegyzetfüzetet is lefoglaltak, ami részletes leírást tartalmazott a növényről és a kendertermesztésről is.

A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a füvet, amit a pár egyébként fogyasztott, két üllési férfitól vásárolták. A nyomozók őket is előállították, és lakóhelyüket átkutatták melynek során, zacskókba csomagolva, kábítószergyanús növényi törmeléket, krémet és kendermagokat találtak, illetve foglaltak le. Valamennyi gyanúsítottal szemben a kábítószergyorsteszt pozitívan reagált. A feltételezett elkövetőkkel szemben kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.