Sport

Szeged-Veszprém: Kallman először, Alilovic utoljára

Szeged-Veszprém: Kallman először, Alilovic utoljára

2018. május 10., csütörtök
Szeged-Veszprém: Kallman először, Alilovic utoljára

Már csak két nap van hátra a kézilabda bajnoki döntő első felvonásáig, Jonas Kallmanon, a szegediek balszélsőjén, valamint Mirko Alilovicon, a bakonyiak hálóőrén rengeteg minden múlhat a sorsdöntő összecsapáson. Megkérdeztük őket, hogy mit várnak a szombati mérkőzéstől.

Jonas Kallman számára ez lesz az első bajnoki döntő, amikor csapatkapitányként vezetheti a MOL-Pick Szeged csapatát.

-Ha nem tévedek, ez lesz a negyedik bajnoki döntőd Magyarországon. Melyik volt számodra a legemlékezetesebb?

-Egyik sem volt igazán emlékezetes, mivel eddig mindig elbuktunk a bajnoki fináléban. Természetesen az egy pozitív dolog, hogy évről évre ott vagyunk a döntőben, de én anno azért igazoltam Szegedre, mert kupákat és bajnokságokat szeretnék nyerni, és én nagyon remélem, hogy idén végre összejön az utóbbi.

Kallman szeretne végre aranyéremmel gazdagodni. (Fotó: MOL-Pick Szeged facebook)

-Mit vársz a szombati összecsapástól?

-Nehéz feladatunk van, egy nagyon jó csapat ellen, a legmagasabb szinten kell kézilabdáznunk ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni. Tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz könnyű, de bízom benne, hogy a hazai közönségünk előtt sikerülhet két vállra fektetnünk a Veszprémet. Fontos, hogy segítsük egymást a pályán, mert csak akkor győzhetjük le az ellenfelünket, ha igazi csapatként tudunk együttműködni, ha egyénieskedünk, akkor el fogunk bukni.

-Mi dönthet egyik vagy másik csapat javára?

-A jó védekezés lehet a siker kulcsa, ha koncentráltan és fegyelmezetten vissza tudunk zárni, akkor azzal megalapozhatjuk a jó teljesítményünket, de természetesen emellett még a hatékony helyzetkihasználás is létfontosságú lesz szombaton.

Különös helyzetben van Mirko Alilovic, a bakonyiak hálóőre, ugyanis utoljára érkezik ellenfélként Szegedre - jövőre már a Tisza-partiak sikeréért fog küzdeni a 32 éves kapus. Ennek ellenére kimagasló teljesítménnyel járult hozzá a Veszprém 27. kupagyőzelméhez, és szombaton is hasonló produkcióra készül.

-A kupadöntőben ihletett formában védtél, képes lehetsz-e kétszer egymást követő derbin ilyen bravúros teljesítményre?

-Ha úgy játszunk, mint Debrecenben, akkor lehetséges. A kupadöntőben szerencsére nagyon jól működött a védekezésünk, és mivel csapatsportról van szó, a társaim jó teljesítménye pozitív hatással volt rám is. https://www.youtube.com/watch?v=zoKMMzKnDrE

-Jövőre már Pick mezben fogsz védeni, ennek tükrében milyen érzésekkel várod a bajnoki döntőt?

-Természetesen a fejemben van, hogy jövőre Szegedre igazolok, kicsit furcsa helyzet ez. Ugyanakkor még a Veszprém játékosa vagyok, így kötelességem mindent megtennem annak érdekében, hogy idén is bajnokok legyünk.

-A két csapat legutóbbi szegedi összecsapásán fölényes Veszprém siker született. Megismétlődhet-e a történelem?

-Két hét alatt mindössze egy mérkőzésünk volt, ebből kifolyólag nehéz dolgunk lesz, mert nem vagyunk annyira játékban. Ugyanakkor szeretnénk olyan eredményt elérni, amivel nyugodtan várhatjuk majd a visszavágót.

-Mi dönthet a két csapat közt?

-Egy rossz döntés, egy apró hiba könnyen eldöntheti a szombati találkozót. Idén már megtapasztaltuk, hogy mire képes a Szeged, hazai közönség előtt nyilván még motiváltabbak lesznek, de mi nyerni megyünk a napfény városába.

-Előnye-e vagy hátrány számotokra, hogy az első felvonásra Szegeden kerül sor?

-Nem gondolnám, hogy előnyt vagy hátrányt jelentene. Nyilván jobb idegenben kezdeni, mert ha kikapnánk, vagy rossz eredményt érnénk el, akkor még mindig ott az esély a visszavágón, hogy a saját szurkolóink előtt kijavítsuk az odavágón elkövetett hibáinkat. De ettől függetlenül, már az első mérkőzésen úgy kell játszanunk mintha azon az egy meccsen dőlne el a bajnoki cím sorsa.

-Milyen eredménnyel lennél elégedett az odavágón?

-Egy két-három gólos győzelemmel már elégedett lennék. Nem mindig szerencsés, hogyha túl sok góllal nyersz, mert attól könnyen elkényelmesedhetsz a visszavágóra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.