Hírzóna

Román embercsempész ellen emeltek vádat Makón

Román embercsempész ellen emeltek vádat Makón

2018. május 29., kedd
Román embercsempész ellen emeltek vádat Makón

Vádat emelt az ügyészség egy román férfival szemben, aki 28 migránst próbált kisteherautója rakterében Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, az előzetes letartóztatásban levő férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják. A rendőrök 2017. október 8-án az M43-as autópálya kéthalmi pihenőhelyén ellenőrizték a vádlott által vezetett kisteherautót, amelynek rakterében 28 - magát iraki, iráni, illetve afgán állampolgárnak valló - migránst találtak. A vádirat szerint a sofőr Romániában állapodott meg megbízóival, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében Nyugat-Európába szállítja ezeket az embereket. A megbízók Temesváron gyűjtötték össze az utasokat, akik a teherautóba beszállva Magyarország felé indultak. A román-magyar határ előtt kiszálltak, a zöldhatáron keresztül léptek magyar területre, majd az autópálya közelében visszaszálltak a tehergépkocsiba - tudatta a csoportvezető ügyész.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.