Egészség

Nyílt napot tartanak a vásárhelyi mentőállomáson

Nyílt napot tartanak a vásárhelyi mentőállomáson

2018. május 22., kedd
Nyílt napot tartanak a vásárhelyi mentőállomáson

Az Országos Mentőszolgálat május 10-én ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját, ennek kapcsán az ország több pontján is készültek rendezvényekkel. Hódmezővásárhelyen egy nyílt nap keretében, május 22-én, 9-től egészen 13 óráig lehet közelebb kerülni a mentősök munkájához - írja a Vásárhely24.com.

Kovács Károly, a hódmezővásárhelyi mentőállomás vezetője a lapnak elmondta, a nyílt napon mindenki megtekintheti az új, korszerű gépjárműveket, valamint betekintést nyerhetnek a mentéstechnikai diagnosztikai, illetve terápiás eszközök használatába. Emellett ingyenesen vérnyomás-, vércukor-, pulzus-, véroxigéntelítettség-mérésen is részt vehetnek a látogatók, több helyszínen pedig az újraélesztés fortélyait sajátíthatják el. Az érdeklődők azt is megtanulhatják, hogy hogyan kell egy súlyos sérültet ellátni, illetve mi a teendő akkor, ha valaki az utcán rosszul lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.