Hírzóna

Korszerűbbé vált a mentőszolgálat

Korszerűbbé vált a mentőszolgálat

2018. május 11., péntek
Korszerűbbé vált a mentőszolgálat

Az elmúlt években érezhető mértékben korszerűsítették a mentőszolgálatot - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

Rétvári Bence elmondta: 2010 óta nagy mértékben megnőtt a mentőszolgálat költségvetése. Országszerte több mint 200 mentőállomás van, ezek több mint fele új vagy felújított, az elmúlt években 30 új mentőállomás épült - emelte ki az államtitkár, hozzátéve: céljuk, hogy mindenhová 15 percen belül kiérkezzenek a mentők. Az ügyvezető kormány államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában felidézte: a 2010 előtti kormány nem vett új mentőautókat, "a mentésen is spórolni akartak".

2010 óta csaknem 780 mentőautót szereztek, szereznek be, 3 milliárd forintot költenek arra, hogy minél korszerűbb felszereltségű mentőautók legyenek. Továbbá egymilliárd forintból a mentődolgozók munkaruháját is lecserélik, és ezen felül anyagi megbecsülésük növelését is folytatni akarják - sorolta.

Rétvári Bence kitért az elektronikus egészségügyi tér kialakítására, amelynek segítségével - mint elmondta - például egy eszméletlen betegről a papírjai alapján rögtön kideríthetik, milyen egészségügyi beavatkozásai voltak, mire érzékeny.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.