Kultúra

Kásler: a kormányzat célja az értékteremtő kultúra

Kásler: a kormányzat célja az értékteremtő kultúra

2018. május 14., hétfő
Kásler: a kormányzat célja az értékteremtő kultúra

A magyar és egyetemes kultúra alapértékeinek megőrzését, fejlesztését nevezte a kultúra egyik legfontosabb feladatának Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterjelöltje az Országgyűlés kulturális bizottságának hétfői ülésén megtartott, kinevezés előtti meghallgatásán, melyet követően a bizottság többsége támogatta a jelölt kinevezését.

Kásler Miklós meghallgatásán olyan alapvetőnek nevezett értékeket helyezett programja középpontjába, mint a nemzet fennmaradása, a nemzeti szuverenitás védelme, a nemzeti, keresztény és értékalapú kultúra megőrzése és fejlesztése. Mint hangsúlyozta, ennek feltétele a demográfiai helyzet javítása, valamint a munkaalapú társadalom erősítése, aminek az egyéni szabadságra és felelősségre kell épülnie. A kulturális bizottság 8 igen és 6 nem szavazattal támogatta Kásler Miklós miniszteri kinevezését.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.