Sport

Kajak-kenu vk - Tizenöt magyar egység a szombati döntőkben

Kajak-kenu vk - Tizenöt magyar egység a szombati döntőkben

2018. május 19., szombat
Kajak-kenu vk - Tizenöt magyar egység a szombati döntőkben

Tizenöt magyar egység száll majd vízre a szombati döntőkben a Szegeden zajló kajak-kenu világkupán.

Ezen a napon kilenc fináléra kerül sor, és ezek közül hatban két hazai egységért is szoríthat a Maty-ér közönsége. A szombat délelőtti elő- és középfutamok szinte teljes magyar sikert hoztak, csak a kenu egyesek 1000 méteres távján érdekelt Kiss Tamásnak és a kajakosok hasonló számában versenyző Ceiner Benjáminnak nem sikerült bejutnia a legjobb kilenc közé, ők B döntősök lettek. A férfiaknál K-2 200 méteren a Csizmadia Kolos, Varga Márk duó egy középfutamos második hellyel csatlakozott a fináléba jutását már pénteken bebiztosító Apagyi Leventéhez és Hérics Dávidhoz, és K-2 500-on a Koleszár Mátyás, Németh Viktor, illetve a Nádas Bence, Erdőssy Csaba kettős is második hellyel került a döntőbe. Ezer méteren a kajakos Kopasz Bálint és a kenus Bodonyi András is második lett, és magabiztosan jutott tovább. A nőknél K-1 500-on nagyon erős volt a középfutamos mezőny, minden versenyben csak az első két hely valamelyike ért biztosan finálét, de Bodonyi Dóra és Medveczky Erika sem hibázott, mindketten másodikként futottak be, így készülhetnek az éremcsatára.

A többi magyar már pénteken bejutott a döntőbe.Női K-2 200 méteren és C-1 200 méteren még csak az előfutamokat rendezték meg szombaton, itt a második helyek mellett jutott két győzelem is a magyaroknak: a Kiss Blanka, Lucz Anna kajakos duó és a kenus Devecseriné Takács Kincső is megnyerte versenyét, előbbi ezzel már döntős (vasárnap),utóbbi pedig a középfutamba jutott.

Hagymási Réka és Szabó Ágnes világbajnok kettőse, valamint Balla Virág is második lett szombaton, de ez esetükben ugyancsak finálét, illetve középfutamos folytatást ért. A vasárnapig tartó szegedi versenyre 60 ország közel 700 sportolója nevezett, a magyar csapat 62 fős. A további program: döntők 12.20 (női K-1 500 m, férfi K-1 1000 m, férfi C-1 1000 m, női C-2 200 m, férfi K-2 200 m, női K-2 500 m, férfi C-2 500 m, női C-2 500 m, férfi K-2 500 m) elő- és középfutamok 15.40 vasárnap: középfutamok 8.00 döntők 11.30 és 14.50 (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.