Közélet

Jól szerepeltek a megyei tűzoltók a korongvadász-versenyen

Jól szerepeltek a megyei tűzoltók a korongvadász-versenyen

2018. május 10., csütörtök
Jól szerepeltek a megyei tűzoltók a korongvadász-versenyen

Győr-Moson-Sopron megyében, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészetének területén rendezték május kilencedikén a negyedik országos tűzoltó korongvadász-versenyt. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által szervezett megmérettetésre az ország minden részéből érkeztek versenyzők, összesen több mint hatvanan.

A magyalosi lőtéren az elmúlt évekhez hasonlóan több kategóriában indulhattak a versenyzők: hagyományosan egyéni korongvadász kategóriában, illetve e számban háromfős csapatként is. A sörétes versenyszámok mellett az idén is voltak golyóspuskás számok, ezek esetében csak egyéniben lehetett indulni. A sörétes verseny során a sportolók négy pályán összesen száz korongot vehettek célba, a golyósnál pedig céltáblára lőttek, ez esetben öt lövésből kellett bizonyítaniuk, hogy jó a szemük és biztos a kezük. A fegyverropogás mellett fahasábok ropogása is hallatszott a verseny helyszínén, hiszen nem maradt el a közös ebéd sem: a bográcsban vaddisznógulyás készült.

Csapat kategória:

1. Dabasi Korongtörők (Valenytyik Péter, Valenytyik Mihály, Bakó Ferenc) 2. Kurca-parti betyárok ( Borsándi Csaba, Hegedűs Endre, Pintér Gábor) 3. Érd (Szántó Imre, Sallai László, Dr. Kiss Balázs)

Egyéni kategória:

1. Valenytyik Péter – Dabas HTP (Dabasi Korongtörők) 2. Pintér Gábor – Csongrád MKI (Kurca-parti betyárok) 3. Farkas Zoltán Pest MKI (Cegléd)

Vadászverseny kategória:

1. Istenes László 2. Szántó Imre 3. Veszeli Tamás

Forrás: BM OKF

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.