Hírzóna

Hétfőn kezdődik a Közösségek Hete 

Hétfőn kezdődik a Közösségek Hete 

2018. május 4., péntek
Hétfőn kezdődik a Közösségek Hete 

Hétfőn kezdődik a Közösségek Hete, melynek keretében országszerte 376 településen mintegy nyolcszáz programmal várják az érdeklődőket - mondta el a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bereczki Ibolya, aki egyben a programsorozat megálmodója is, hozzátette: céljuk, hogy megmutassák a közösségekben rejlő erőt, emellett a kezdeményezés fontos aspektusa a közösségek fejlesztése kutatásokkal és képzésekkel. Kiemelte: csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 80 programmal készülnek a szervezők.

A projekt keretében meghirdetett tíz tematika közül a legnépszerűbb a rendezvénysorozat mottóját is adó "Együtt lenni, együtt tenni jó!". A témára jelentkezők egy jó ügy érdekében közösen elvégzett tevékenység megvalósítását vállalták - fűzte hozzá a főigazgató-helyettes.

Az Európai Unió által támogatott programsorozatot második alkalommal szervezi meg a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) és az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK). A programokról bővebben a Közösségek Hete honlapján, a

www.kozossegekhete.hu

oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.