Szórakozás

Ha komolyan veszik, a póker is lehet szakma

Ha komolyan veszik, a póker is lehet szakma

2018. május 8., kedd
Ha komolyan veszik, a póker is lehet szakma

A póker, mint jelenség, már egyáltalán nem mondható újdonságnak a hazánkban, de még mindig egy olyan világ, amibe nem sokan látnak bele, illetve sokan tévesen ítélik meg. Profi online pókeresekkel beszélgettünk a témáról.

A pókerre a legtöbben úgy gondolunk, mint szórakozás, vagy mint baráti összejövetelek komolyabb játékai, ahol igazi pénz is megfordul az asztalokon, de a legtöbb esetben nem túl nagy összegben. Mégis vannak emberek, akik a pókert hivatásszerűen űzik. Ők már egyáltalán nem játékként gondolnak a kártyázásra. Ezek az emberek leginkább csak az interneten játszanak, de mivel Szegeden már egy ideje nincs is hivatalos pókerterem, így a környéken élőknek, ha ezzel szeretnének foglalkozni, más lehetősége nem is nagyon adódik. Régebben több pókerterem is található volt a városunkban, de ma már egyik sem fellelhető. A Fair Play Poker nevű terem három hónapja zárt be, mert az engedélyükkel volt némi probléma, ahogy azt az oldalukon látható Dealer tanfolyam hirdetésén található telefonszámra válaszoló úriembertől megtudtuk. Egy másik népszerű pókeres hely volt még a Classic Poker Club, de őket már telefonon sem lehet utolérni. Az online játékok világa egy eléggé zárkózott közösség, mert a korábbi törvényességi kérdések miatt még mind a mai napig tartanak a nyilvánosságtól a játékosok. Zsolti az ország egyik legeredményesebb pókerese. A PokerStrategy, ami egy online póker stratégia iskola, Black Member státuszával rendelkezik, ami a legmagasabb fokozat, amit a rendszerükön belül ellehet érni.

„Azért ezt az életet sem úgy kell elképzelni, hogy miénk a világ és semmi gondunk nincs. Lehet, hogy havi 2-3 milliót keresek, de ez iszonyatosan sok stresszel jár. Nem könnyű azt feldolgozni, mikor egy átlag magyar kereset van a virtuális asztalon, amiben minden zsetonod benne van, és a flöshödet egy bemákolós, utolsólapos sorral verik. Egy haverom pont egy ilyenhez hasonló esetnél dobta ki a frissen vásárolt monitorját a hatodik emeleti panellakásából.” – mesélt nekünk Zsolti.

A stresszkezelés mellett Zsolti szerint, ahhoz, hogy igazán eredményes pókeres váljon az emberből elengedhetetlen az önfejlesztés, ő pont az ilyenek miatt végzett el komolyabb kurzusokat, amiknek köszönhetően ma már ő is foglalkozik személyi tanácsadással, és már a saját önfejlesztő kurzusain tart előadásokat. A csak álnéven nyilatkozni hajlandó Dani, aki Zsoltihoz hasonlóan szintén Black Member, ugyancsak úgy véli, hogy rengeteg energiát és időt felemészt az, hogy végül jól kereső játékosnak mondhassa magát. Dani eredetileg a Terület- és Településfejlesztést hallgat a Szegedi Tudományegyetemen, de rátalált a póker világára, amiből több pénzt tudott szerezni, mint bármelyik diákmelóból.

„Én nem csak napi 4-5 órát dolgozok aktívan, ha éppen egy torna van, azt az ember nem hagyja abba 5 óra után, mert van, hogy 10-12 órát is eltart, ebből végül akár havi 200-220 óra is összejön.” - világított rá a pókerezés egyik árnyoldalára Dani.

Azt, hogy a póker szerencsejáték lenne, mindketten elutasítják, ugyanis, ahogyan Zsolti fogalmazott az ilyen játékoknál ők nem a kaszinó ellen, hanem más, élő emberek ellen játszanak. Dani ehhez félig viccesen, félig komolyan még azt is hozzátette, hogy az élet is egyfajta szerencsejáték. „Minden döntésünknek van valamilyen kimenetele, ha jó az szerencse, ha rossz az balszerencse, de a pókerben statisztikailag előre látható a következmény, ami pedig attól eltér, az a szerencse kérdése.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.