Hírzóna

Gyógyszercsempészt fogtak el a pénzügyőrök Röszkén

Gyógyszercsempészt fogtak el a pénzügyőrök Röszkén

2018. május 10., csütörtök
Gyógyszercsempészt fogtak el a pénzügyőrök Röszkén

Több mint 26 ezer darab gyógyszert próbált autójában elrejtve Magyarországra csempészni egy szerb férfi Röszkénél - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a belépésre jelentkező férfi járművének karosszériáját megkopogtatva a pénzügyőrök különös hangra lettek figyelmesek, ezért az autó tételes átvizsgálása mellett döntöttek. Az oldalkárpitok, valamint a hátsó lökhárító mögül összesen 26880 darab Konbozel feliratú dobozba csomagolt gyógyszer került elő. A sofőr a szállítmány tényleges eredetéről semmilyen dokumentációt nem tudott bemutatni. Azonos elnevezésű és összetételű gyógyszer az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet nyilvántartásában nem szerepel, és a gyártó is ismeretlen volt az adatbázis szerint, ezért a pénzügyőrök a szállítmányt lefoglalták, és egészségügyi termék hamisítása miatt feljelentést tettek - tudatta az alezredes.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.