Közélet

Ezek a majális bajai, a szegediek szerint

Ezek a majális bajai, a szegediek szerint

2018. május 1., kedd
Ezek a majális bajai, a szegediek szerint

Nem csak az árnyékhiány és a helyszín zavarja a szegedieket az idei majálisban. Összegyűjtöttük a panaszokat.

Pár napja írtunk róla

, hogy az árusoknak, és annak a pár embernek, aki kilátogatott a majálisra, mi nem nyerte el a tetszését a régi típusú ünneplésben, amit idén az Etelka sori sportközpontban rendeztek meg. Most viszont a környéken lakók véleményibe olvashatnak bele, amit a Szegeden Láttalak csoportban találtunk. Bár a legtöbb ember úgy van vele, hogy ennyi zajt és bulizó embert ki lehet bírni, sőt olyanok is akadnak, akik még élvezik is az egészet, mégis szép számmal találni olyan véleményt is, ami a majális ellen szól.

Brigittát és Szilviát például a hangzavar bosszantja. Ahogy Brigi írja a kisfia még csukott ablaknál is nehezen aludt el, Szilvi pedig az elmúlt 3 napban nem sokat aludt. Ugyanígy a zajra panaszkodik még Zoli is. Nekik valószínűleg a nemrég elfogadott csendrendelet rokonszenves lehet, hiszen ők azt a fajta nyugalmat keresik, amit majd a rendelet is hozhat a város éjszaki életébe.

A már kevésbé elégedetlenek táborát erősíti Rozália, aki szerint kibírható a helyzet, de maga a majális gyengébb, mint a korábbiak.

Krisztiánt és Bettinát pedig nem a zene, vagy a majálisozók hangoskodása zavarja, hanem az, hogy akik kijárnak a rendezvényre, az összes parkolót elfoglalják, és szerintük a szervezők erre nem gondoltak, ugyanis ahogy Betti írja, a parkolás nincs rendesen megoldva.

A majális problémáit felsoroló Facebook posztban viszont találni olyat is, ami jókedvre deríthet minket. Dániel és Sándor a vidámparkosok vendégcsalogató dumáit emlegeti, amik közül az "Egy-két-há... SIKOLY!" minden bizonnyal szegedi szállóigévé fog válni. A panaszok oka talán abban keresendő, hogy a környék lakói nem szoktak hozzá a nagyobb forgalomhoz, így a majális által bevonzott, a megszokottnál több ember és autó valójában nem lehet akkora probléma, mint az a fenti panaszokból látszik, csak a helyi lakosok számára furcsa az új helyzet, amihez alkalmazkodniuk kell. Tény, hogy a helyszín a városunknak egy félreeső helye, ahol eddig nem nagyon volt éjszakai élet, és a kijutást is a legtöbben csak autóval tudják elképzelni, de az idei majális a sajátos gyermekbetegségei mellett igazából egy dologra világ rá. Mégpedig arra, hogy rendezvényt szervezni iszonyatosan nehéz, olyat pedig, ami mindenki tetszését elnyeri, gyakorlatilag lehetetlen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.