Közélet

Érettségi: véget értek az írásbeli vizsgák, június 7-től kezdődnek a szóbelik

Érettségi: véget értek az írásbeli vizsgák, június 7-től kezdődnek a szóbelik

2018. május 29., kedd
Érettségi: véget értek az írásbeli vizsgák, június 7-től kezdődnek a szóbelik

Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái, a tanév rendjében meghatározott 16 napon 1183 helyszínen mintegy 110 700 érettségiző adott számot tudásáról - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A vizsgák június 7-től a szóbelikkel folytatódnak.

Az írásbeli vizsgák előkészítéséhez az Oktatási Hivatal (OH) munkatársai 902 530 feladatlapot és 16 071 CD-t csomagoltak be 38 769 biztonsági fóliatasakba, és juttattak el az 1 183 helyszínre - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, a folyamat a hivatali munkatársak, a szállítmányozók, a járási hivatalok dolgozói és az intézményvezetők pontos munkájának, illetve a többlépcsős ellenőrzési rendszernek köszönhetően zökkenőmentes volt. Az írásbeli vizsgák feladatlapjai és a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel az OH honlapjára, ahol május 29-én reggel 8 órától már mind az 596 vizsgaanyag elérhető. Az érettségizők a kijavított emelt szintű vizsgadolgozatokat június 5-én, a középszintűeket pedig a középiskola által megjelölt időpontban tekinthetik meg. Az érettségi június 7-14. között 94 tárgyból, 176 helyszínen, 2 815 tantárgyi bizottság előtt több mint 41 700 emelt szintű szóbeli vizsgával folytatódik. A középszintű szóbeliket június 18-29. között tartják az érettségi vizsgát szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban - közölte az Oktatási Hivatal.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.