Közélet

Csongrádban öt helyen nyílnak meg a tűzoltólaktanyák gyereknapon

Csongrádban öt helyen nyílnak meg a tűzoltólaktanyák gyereknapon

2018. május 23., szerda
Csongrádban öt helyen nyílnak meg a tűzoltólaktanyák gyereknapon

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek előtt. A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe. Egyes helyeken külön bemutató is zajlik, például a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyás szolgálatának helyet adó második kerületi hivatásos tűzoltóságon mentőkutyás bemutatót is tartanak ilyenkor. Évről évre húsz-harmincezer látogató érdeklődik az ingyenes rendezvény iránt. A családokat, gyermekeket országszerte 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.

Csongrád megyei helyszínek:

Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Szeged, Napos út 4. Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Csongrád, Hunyadi tér 11/A Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Szentes, Kossuth u. 4. Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Hódmezővásárhely, Szent István tér 1. Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Makó, Vorhand Rabbi tér 1.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.