Írjon nekünk

Közösség

Berlinbe költözik a Soros-alapítvány

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Beszünteti működését Budapesten a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája és átköltözteti munkatársait a német fővárosba – jelentette be keddi, New York-i keltezésű közleményében az alapítvány, az “egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezetre” hivatkozva.

A tájékoztatásban azt írták, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok továbbra is támogatni fogják a civil szervezeteket Magyarországon az olyan fontos területeken, mint a művészet és a kultúra, a sajtószabadság és az átláthatóság, valamint az oktatás és egészségügyi ellátás biztosítása minden magyar állampolgár számára.

A közleményben megjegyzik: a magyar kormány arra készül, hogy tovább korlátozza a civil szervezetek munkáját “az úgynevezett +Stop Soros+ törvénycsomag által”.

“A magyar kormány becsmérli a munkánkat, és hamis színben tünteti fel, korlátozza a civil társadalmat politikai előnyszerzés céljából, olyan taktikát alkalmaz, amelyre még nem volt példa az Európai Unió történetében” – idézi a közlemény Patrick Gaspardot, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnökét. “Az úgynevezett Stop Soros jogszabálycsomag a legújabb ilyen próbálkozás. Nem tudjuk tovább garantálni a munkánk és a munkatársaink biztonságát Magyarországon, és nem tudunk védelmet nyújtani az önkényes kormányzati beavatkozással szemben.”

A közleményben hangsúlyozták, hogy irodáik elköltöztetése Budapestről fájdalmasan érinti azt a több mint száz itt dolgozó munkatársukat, akiknek többsége nemzetközi adományozással foglalkozik. A munkatársak mintegy 60 százaléka magyar állampolgár, és sokan közülük több mint egy évtizede dolgoznak a Nyílt Társadalom Alapítványok megbízásából. A Nyílt Társadalom Alapítványok megteszi a szükséges lépéseket, hogy biztosítható legyen az irodák elköltöztetésében érintettek biztonsága és jóléte.

A Die Presse című osztrák napilap a Nyílt Társadalom Alapítványok New York-i központjára hivatkozva április 19-én már írt a tervezett lépésről, jelezve, hogy az iroda a nyáron Berlinben nyitja meg kapuit.

(MTI)

 

Kommentek

Tovább olvasom

Közösség

Izgalom, bor és boldogság – a Széchenyi téren is szurkoltak a Picknek

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ugyan a férfi kézilabda bajnoki döntőjét Veszprémben rendezték, a Széchenyi téren több százan izgulták végig a meccset. Kommentek

Tovább olvasom

Közösség

Balatonalmádi után Veszprém a következő állomás

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Megfürdöttek a Pick-drukkerek a Balatonban. Bő egy órán belül kezdődik a meccs, melyre négy gólos előnnyel érkezik a szegedi gárda. Kommentek

Tovább olvasom

Közösség

Ennyire igénytelenül bánunk a Belvárossal Borfesztivál után

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szemetes az út hazafelé.

Tovább olvasom

Aktuál