Írjon nekünk

Szórakozás

Ázsiai elefántok érkeztek a Szegedi Vadasparkba

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Három ázsiai elefánt (Elephas maximus) érkezett a Szegedi Vadasparkba, a fiatal bikákat az állatkert Angkort, a khmer templomvárost idéző elefántházának átadásán, május 27-én figyelhetik meg először a látogatók – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató csütörtökön az MTI-t.

Az állatokat speciális járműveken szállították a csongrádi megyeszékhelyre. Shah Rukh és Shanti, a két tízéves hím egy-egy konténerben érkezett az osnabrücki állatkertből, az ötéves Taru pedig egy ládában tette meg a Hannover és Szeged közti utat.

Az állatok fuvarozását az elefántok szállításában világszerte az egyik legtapasztaltabbnak számító szakember, Roy Smith végezte, rajta kívül a német elefántgondozók is elkísértek az ottani látogatók kedvenceit. Az állatokat megszokott, régi gondozóik hívták ki a szállítóalkalmatosságukból, amelyet ki könnyebben, ki nehezebben hagyott el, de végül estére már valamennyien elfoglalták a saját helyüket az elefántházban. Taru el is kezdett ismerkedni új csapattársaival, akik ormányukkal üdvözölték a fiatalabb állatot.

A Szegedi Vadaspark történetének eddigi legnagyobb, 480 millió forintos beruházással, uniós támogatással felépült elefántháza öt állat tartására alkalmas. Hideg időben az elefántokat a hatméteres belmagasságú belső kifutóban láthatják a vendégek, az épülethez pedig az ország legnagyobb 7 ezer négyzetméteres elefántkifutója kapcsolódik. A tervek szerint később elefánttehenek is érkeznek a Tisza-parti városba, és az állatkert a tenyészprogramba is bekapcsolódik.

Az elefántházban szarvcsőrű madarak és ázsiai kiskarmú vidrák is várják majd a látogatókat.

(MTI – Fotó: Szegedi Vadaspark)

 

Kommentek

Tovább olvasom

Közösség

Ennyire igénytelenül bánunk a Belvárossal Borfesztivál után

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szemetes az út hazafelé.

Tovább olvasom

Szórakozás

Így kezdődött el a XXIV. Szegedi Borfesztivál – képgaléria

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Látványos felvonulással és a belvárost betöltő dobok hangjával indult el a XXIV. Szegedi Borfesztivál.

Tovább olvasom

Kultúra

Bor és zene uralja majd a belvárost másfél hétig

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Mi már várjuk Szeged legnagyobb gasztro-fesztiválját, ami másfél hétig embertömeggel tölti meg a belvárost.

Tovább olvasom

Aktuál