Hírzóna

Aranyat akart csempészni egy török férfi, Röszkén kapcsolták le

Aranyat akart csempészni egy török férfi, Röszkén kapcsolták le

2018. május 3., csütörtök
Aranyat akart csempészni egy török férfi, Röszkén kapcsolták le

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a Németországban élő török férfival szemben, aki közel 5 millió forint értékű aranyékszereket próbált meg az Európai Unió területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlott tavaly október elején jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei határkirendeltség utasforgalmában egy német honosságú gépkocsi utasaként. Az eljáró pénzügyőrök bejelentendő vámárura vonatkozó kérdésére a vádlott nemleges nyilatkozatot tett. Az elrendelt tételes vámvizsgálat során azonban a vádlott kézitáskájából közel 5 millió forint értékű aranyékszer került elő, így 22 db karkötő, 16 db aranyérme, 5 db nyaklánc, 10 db gyűrű, 12 db medál és 6 pár fülbevaló. A vádlott cselekményével az ékszerek Magyarországra történő behozatala során azokat a vámellenőrzés alól elvonta és így a magyar költségvetésnek mintegy 1,4 millió forint, míg az európai közösség költségvetésének mintegy 60 000 Ft vagyoni hátrányt okozott. A járási és nyomozó ügyészség a török férfit nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja és többek között indítványt tett a bíróságnak, hogy a bűnösség megállapítása mellett kobozza el a csempészett ékszereket is. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Forrás: Csongrád Megyei Főügyészség)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.