Közélet

50 éves lett a szegedi halászlékocka - Isten éltesse az ételízesítőt!

50 éves lett a szegedi halászlékocka - Isten éltesse az ételízesítőt!

2018. május 2., szerda
50 éves lett a szegedi halászlékocka - Isten éltesse az ételízesítőt!

Az Index hétvégi retro összeállításában bukkantunk erre a regionálisan fontos tényre.

Erre a linkre kattintva egy érdekes gazdaságtörténeti cikket olvashat, többek között az Onmina kávé brand magyarországi bevezetéséről, de itt Szegeden mégis egy felsorolás miatt érdekes igazán az alábbi írás.

A cikkből kiderül, hogy a szegedi halászlékocka a coca-cola mámorral egy időben támadta meg a magyar háztartásokat 1968 tavaszán, de korrokon a Videoton színes tv is.

"A ‘68 májusi BNV-n, a szegedi halászlékockával és a Videoton színestévéjével együtt mutatták be a Coca-Colát is. Néhány éve még imperialista mákonynak számított, ekkor viszont, mint a magyar pártlap írta, „a Magyar Likőripari Vállalat a kőbányai gyárában állította fel a Coca-Cola-gyártó gépet, amely egyelőre naponta két műszakban, mintegy 70 ezer palack kellemes ízű, hűsítő italt készít”. Bár, mint a könyvből kiderül, eleinte úgy tűnt, hogy az üveghiány miatt mégsem tudják forgalomba hozni a magyar kólát." - Írja az Index. (címlapfotó: Tékozló Homár)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.