Közélet

27 helyet zuhant a Szegedi Tudományegyetem a világranglistán

27 helyet zuhant a Szegedi Tudományegyetem a világranglistán

2018. május 9., szerda
27 helyet zuhant a Szegedi Tudományegyetem a világranglistán

A Qubit.hu vette észre a Times Higher Education (THE) most élesített egyetemi rangsorát, a magyar intézmények a SOTE kivétel nélkül hátrább sorolódtak a rangsorban.

Itt olvasható az a cikk, amely alaposan összefoglalja a magyar egyetemek legfrisebb nemzetközi helyezéseit.

Ez alapján az látszik, hogy egyre kevésbé vonzók a magyar egyetemek a Times Higher Education (THE) éppen most élesített idei rangsora szerint. Miután tavaly óta 46 helyet zuhant, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem például idén épphogy felfért a legjobb 200 intézmény közé. A Debreceni Egyetem és a Corvinus Egyetem pedig a 300-as listán vannak ugyan, de az első kétszázba nem fértek be, így a pontos pozíciójuk is kérdéses (mert csak az első kétszáznál adják meg a pontos helyezést).

Mennyit költ a szegedi egyetemista?

A rangsorra felkerült hét magyarországi intézmény közül a Pécsi Tudományegyetem öt helyet rontott, így a 127., az ELTE 8 helyet zuhant, így a 131.,

a Szegedi Tudományegyetem 27 hellyel került hátrébb, így idén a 156. a fejlődő gazdaságok egyetemeinek külön listáján.

A hazai felsőoktatási intézmények közül egyedül a Semmelweis Egyetemnek sikerült javítania, most a Rio de Janeiro-i Püspöki Katolikus Egyetemmel osztozik a 61. helyen. Qubit.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.