Közélet

24 kilométernyi útszakasz újul meg idén Csongrád megyében

24 kilométernyi útszakasz újul meg idén Csongrád megyében

2018. május 10., csütörtök
24 kilométernyi útszakasz újul meg idén Csongrád megyében

Országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását végzi el a közút uniós forrásokból, Csongrád megyében 1,8 milliárd forint jut rekonstrukciókra. Mórahalmon és Dócon már dolgoznak, májusban Szatymazon, júliusban pedig Szegváron indulnak a munkálatok - írja a delmagyar.hu.

A lap idéziHunkó Józsefet, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád megyei igazgatóját, aki szerintaz első szakaszban 950, míg a másodikban 917 millió forintot költenek a kivitelezésre, összességében 24,3 kilométernyi hosszon újul megye 8 megyei útszakasz, és egy körforgalmat is létesítenek. A Dóc és Balástya közötti útszakaszon, valamint Mórahalom belterületén már megkezdődtek a munkák, előbbire 140, utóbbira csaknem 310 millió forintot fordítanak. Május közepén a Sándorfalva és Zsombó közötti szakasz munkaterületét adják át, júliusban pedig a Szegváron a bekötő út helyrehozatala kezdődik meg. A második pályázati körre három útszakasz jut: a csanyteleki, baksi és a Szegvár belterületét érintő utak esetében még tart a közbeszerzési eljárás. További részletek

itt

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.