Politika

Toroczkai lehet a Jobbik új elnöke? Egyre több az esélye.

Toroczkai lehet a Jobbik új elnöke? Egyre több az esélye.

2018. április 25., szerda
Toroczkai lehet a Jobbik új elnöke? Egyre több az esélye.

Toroczkai László elnökjelölti országjárása olyannyira sikeres, hogy a vidék mellett még a fővárosi alapszervezetek közül is egyre többen biztosítják támogatásukról - írja a Magyar Idők. A megosztottság a frakciót sem kíméli, a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton-féle társelnökséggel állítólag le is számoltak a pártvezetésben.

Toroczkai László egyszemélyes országjárása sokkal sikeresebb, mint azt a Jobbik jelenlegi vezetése előzőleg gondolta volna, ami feszültséghez vezetett a párt Vona Gáborhoz hű vezetői között – értesült a Magyar Idők.

Ismert,Toroczkai közölte: amennyiben a tagszervezetektől megkapja a szükséges ajánlásokat, azaz valamennyi tagszervezet 20 százalékát, elnökjelöltként indul a Jobbik május 12-i tisztújító kongresszusán.

Jobbikos információink szerint az eddig meglátogatott vidéki alapszervezetek jelentős része támogatná Toroczkai elképzeléseit a Jobbik megújításában, és ezzel együtt a jelenlegi alelnök elnökké választását is. A két legerősebb megye ebből a szempontból jelenleg Baranya és Csongrád, de a lap forrásai szerint Toroczkai a fővárosban is több alapszervezetet tudhat maga mellett.

Szakad a Jobbik?

A lemondott pártelnök hívei közül egyébként többen úgy gondolják, ha Toroczkai lesz az elnökválasztás nyertese, elkerülhetetlen a pártszakadás - írja a lap. Ez inkább arra utal, hogy a jelenlegi felső vezetés egyáltalán nem tudna, és nem is akarna egy közösséget vállalni Toroczkaival, akit annak idején egyébként maga Vona kért fel alelnöknek. Utóbbit erősíti az is, hogy az elnökségről és mandátumáról lemondott, elvileg háttérbe vonult Vona Gábor közösségi oldalán kampányol a Sneider–Gyöngyösi páros mellett. Mint írta, a Jobbik tisztújításán a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton párost fogja támogatni. „Régóta ismerem őket, bízom bennük, és tudom, hogy a Jobbikban nem uralkodni, hanem szolgálni akarnak. (…) A néppárti Jobbik velük őrizheti meg az eddig elért eredményeit, és kerülheti el a »hátraarcot« (…) ők képesek fenntartani a Jobbik egységét, ami most a legfontosabb ennek a közösségnek”. A párt új vezetőjének személye a május 12-i tisztújító kongresszuson dől majd el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.