Kultúra

Szombaton a rockzenéé a főszerep a szegedi Dóm téren

Szombaton a rockzenéé a főszerep a szegedi Dóm téren

2018. április 19., csütörtök
Szombaton a rockzenéé a főszerep a szegedi Dóm téren

Szombaton a rockzenéé a főszerep a szegediDóm téren több százan - dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek - amatőr és profi muzsikusok adnak elő közösen négy dalt - tájékoztatta Gajda Ferenc főszervező az MTI-t.

Az olasz ötlet alapján szervezett különleges esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése. A fellépők között a legifjabb alig 12 esztendős, a legidősebb pedig már elmúlt hetven. A muzsikusok között lesznek zeneiskolai növendékek, zenekarok, kórusok és olyanok is, akik eddig csak otthon, a négy fal között saját kedvtelésből játszottak. A program délelőtt próbákkal kezdődik. A bejátszózenekar a Fogadalmi templom előtti színpadon áll majd, előttük pedig négy csoportban helyezkednek el a résztvevők. A gitárok erősítővel szólalnak meg, az énekesek többen használnak majd egy-egy mikrofont, a 60-70 dobfelszerelés hangja azonban minden segítség nélkül is betölti majd a teret.

Kora délután Szegedszívében felcsendül majd Billy Idol legismertebb, White wedding című 1981-es száma, a brit rockbanda, a Blur Song 2 címet viselő 1997-es dala, a Tankcsapda 2000-es első kislemezéről az Ez az a ház, valamint a szegediSun Citytől a Nem izgat. Délután és este koncertek szórakoztatják a közönséget és a rendhagyó produkció közreműködőit. A rendezvényről film is készül.

Magyarország legnagyobb zenei flashmobjának napján elindul a szegedi könnyűzenei életet az 1960-as évektől napjainkig bemutató internetes archívum is, melyben videók, fotók, zenekari leírások találhatók majd. Az országban egyedülálló kezdeményezés célja a város gazdag zenei múltjának bemutatása mellett, hogy motivációt adjon a jövő zenekarai számára.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.