Közélet

Szegeden forradalmasítják a rádiózást

Szegeden forradalmasítják a rádiózást

2018. április 11., szerda
Szegeden forradalmasítják a rádiózást

Húzd el”- ez az új applikáció neve, amivel a szegedi Rádió 88 újabb lehetőséget kínál a hallgatóknak, hogy formálják a rádió műsorát.

Telefon, sms, levél, modernebb korban viber, messenger. Nagyjából ezek a csatornák álltak rendelkezésre a rádiókban, hogy azonnali kapcsolatot teremtsen a műsorvezető a hallgatókkal. Szegeden hétfőtől a Rádió 88-ban új kommunikációs csatorna nyílt. „Húzd el!” névvel új applikációt fejlesztett ki az ország egyik leghallgatottabb rádiója.

„Mi a hallgatókért vagyunk, és ezért szeretnénk tudni, hogy mit gondol a hallgató, és lehetőleg minél gyorsabban szeretnénk ezt tudni.”- foglalta össze a mobil applikáció alapötletét Tóth Géza, a Rádió 88 ügyvezető igazgatója.- „Az adásban a két műsorvezető véleménye a domináns, holott a hallgatónak biztosan mindenről van mondanivalója, gondolata- csak éppen nem mindig van lehetőssége megírni vagy elmondani azt. Ezért léptünk egyet előre.”

Az applikáció lényege egy népszerű társkereső oldal ötletét viszi tovább, egy egyszerű kérdésre adhat választ a hallgató egyetlen ujjmozdulattal, jobbra vagy balra húzva a megjelenő kis ikont a telefonján. Ez azonnal megjelenik a műsorvezető előtt, így valós időben kommunikálhat a műsort követőkkel. Ezzel kétirányúvá válik a kapcsolat, így sokkal személyesebb lesz a műsor.

„Napi szinten használjuk, műsoroktól függ milyen gyakorisággal.”- árulta el Tóth Géza.- „Egyelőre a rádiós műsorhoz kapcsolódó kérdések jelentek meg, de a későbbiekben ennél szeretnénk továbblépni. Közérdekű témákban adhat segítséget a döntéshozóknak az applikáció. Például megkérdezzük, hogy Szegeden kell ennyi futóverseny vagy sem? A válasz megmutatja a hallgatók, azaz a város lakóinak véleményét.”- tette hozzá.

Az applikációval a rádiózást szeretnék forradalmasítani és a hétfői, az első „éles” nap adatai alapján nem földtől elrugaszkodott a terv. A nap végére 1000 ember regisztrált, összesen 1200 válasz vagy szavazat érkezett. Az első kérdés negyed 9-kor hangzott el a Rádió 88 reggeli műsorában és 1 perc alatt 76 hallgató húzta el jobbra vagy balra az ikont. Android rendszeren és IOs-en is megtalálható az ingyenes alkalmazás, ami a kategóriájában az első nap után a negyedik helyre csúszott fel a ranglistán, de az applikációk összesített rangsorában is előkelő helyen állt, megelőzve több google, microsoft applikációt is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.