Választás 2018

Orbán Viktor: az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát

Orbán Viktor: az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát

2018. április 10., kedd
Orbán Viktor: az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát

Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát a vasárnapi parlamenti választáson - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

A magyarok úgy határoztak, hogy csak ők dönthetik el, kikkel kívánnak együtt élni Magyarországon, "ez a döntés kötelez bennünket" - fogalmazott.

Szerinte a kormánynak a nemzetek Európája mellett kell kiállnia, és nem az "európai egyesült államok" mellett.

Magyarország egy olyan nemzet, amely erős tagállamokból álló erős Európát akar - jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök egyúttal jelezte, "nem folytatni fogjuk a kormányzást, hanem új kormány jön létre". A kormányalakítással kapcsolatban kijelentette: jelentős változások, jelentős módosítások várhatók, "nagy részben új emberekkel, új struktúrákkal" készül kabinetet alakítani. A Fidesz elnöksége felhatalmazta őt a kormány megalakításához szükséges munka megkezdésére - közölte, hozzátéve: ez 3-4 hetet vehet igénybe.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.