Hírzóna

Nézőpont: a magyarok több mint fele az ország helyzetének javulására számít

Nézőpont: a magyarok több mint fele az ország helyzetének javulására számít

2018. április 24., kedd
Nézőpont: a magyarok több mint fele az ország helyzetének javulására számít

A magyarok 53 százaléka számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános és gazdasági helyzete is - közölte a Nézőpont Intézet kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a kutatásból kiderült, hogy a pesszimisták arányánál több mint másfélszer nagyobb az optimisták aránya. Az általános helyzetet illetően 32, a gazdasági helyzetet illetően 31 százalék gondolja úgy, hogy inkább rosszabb lesz a helyzet a következő négy évben. Hangsúlyozták, a kormánypárti táboron belül mindkét kérdésben 90 százalék körül van az optimisták aránya, a Jobbik-tábor 20 és 29 százaléka, a baloldaliak 24 és 28 százaléka bízik a sikerességben.

A felmérés arra is rámutat, hogy a megkérdezettek négyötöde a bevándorlási kvóta elleni fellépésben vár további előrelépést a következő négy év kormányzása során. A családtámogatások bővítése terén 75, a nemzeti szuverenitás megvédésében 72, a kormányzati stabilitásban 71, a pénzügyi-gazdasági stabilitás terén pedig 64 százalék remél előrelépést - áll a közleményben.

A Nézőpont Intézet a közvélemény-kutatást április 14. és 23. között ezer ember telefonos megkérdezésével készítette. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. A maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.