//

Mráz Ágoston: Soros György új ellenzéket épít Magyarországon 2022-re

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

– Próbáltunk, de nem találtunk történelmi példát arra, hogy egy országban egymás után három alkalommal, demokratikus keretek között kétharmados alkotmányozó felhatalmazást kapjon egy politikai erő – értékelte a Fidesz választási eredményét a Nézőpont nézőpontjából Mráz Ágoston Sámuel az intézet vezetője. Véleménye szerint itt történelmi eredményről van szó. – A magyar politikatörténetben annyi szavazatot politikai közösség, mint most a Fidesz-KDNP még nem kapott soha. Ez 2,8 millió szavazatot jelent – tette hozzá a szakember.

A politikai elemző szerint Soros György Brüsszelben Magyarország ellen szervezkedik. Fotó: Kocsis Alíz

A választási eredményeket kétkedve fogadó ellenzékkel kapcsolatosan elmondta, jó magyar szokás szerint csalást kiáltottak, bár bizonyítékuk nem volt rá, miközben a választás estélyén hét és fél tíz között a magas részvétel miatt még kormányváltó hangulatról beszéltek. – A teljes magyar baloldali ellenzék, most már arra van fél évszázada beállítva, hogy Nyugat Európától lessen el gondolatokat. Importálja az Euro kommunizmust, a haladó marxizmust, Tony Blairt másolja. Jelenleg azonban az a helyzet nyugaton, hogy kiüresedett a baloldaliság, elveszítette a társadalmi hátterét és a mondanivalóját. Ez az ideológiai kiüresedés a baloldal mélyrepülésének egyik oka. A másik ok pedig ami miatt Magyarországon a baloldal nem tud talpra állni, az még mindig Gyurcsány Ferenc – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel.

Az európai baloldal kiüresedett, a magyar baloldal pedig Gyurcsány miatt haldoklik, mondta az elemző. Fotó: Kocsis Alíz

– Karácsony Gergely megmentette az MSZP-t, de nem segített rajta. Megmentette, mert nélküle önállóan még az 5 százalékos küszöböt sem biztos, hogy megugrotta volna a párt, de mégsem segített, mert ugyanolyan slamasztikában maradtak, mint a választás előtt voltak – fogalmazott Mráz. Az elemző úgy látja, hogy 2022-ben egy egyesült baloldal veszi majd fel a küzdelmet a Fidesszel, de ebben a jelenlegi MSZP teljesen elveszti önálló arculatát. – Ki merem jelenteni, hogy 2022-ben Magyarországon a most ismert MSZP nem lesz – állította. Mráz ezen kívül beszélt még arról, hogy Brüsszelben Soros keményen dolgozik Magyarország ellen és a jelenlegi helyett egy teljesen új ellenzéket épít. Megemlítette továbbá azt is, hogy soha nem fordulhat elő az sem, hogy a magyar politika Lengyelországgal szemben szavaz bármilyen testületben. Szegeddel kapcsolatban pedig azt mondta, hogy a város már nem vörös bástya, hiszen városunkban is a Fidesz kapta a legtöbb listás szavazatot április nyolcadikán.

 

Előző sztori

Nyomkövetőt kapott Gyárfás Tamás

Következő sztori

Bánhidi Bence a legjobbak között- tessék szavazni