Közélet

Május 8-ig tart a politikai plakátok mandátuma

Május 8-ig tart a politikai plakátok mandátuma

2018. április 12., csütörtök
Május 8-ig tart a politikai plakátok mandátuma

A választási törvény szerint hamarosan megtisztul Szeged a választási kampányplakátoktól.

A kampányidőszakban megszaporodtak a városban elhelyezett plakátok, matricák, molinók. Korábbi évekhez képest sokkal változatosabb megoldásokkal hirdették magukat a pártok és képviselőik. A város egyes részein akár 2-3 méterenként is megtalálható volt ugyan azon képviselőnek az arcképe, így már mindenki unásig néz farkasszemet velük. A belvárosi lámpaoszlopokon szinte alig maradt szabad felület, a nehezen lekaparható matricák, vagy a járóbetonokra lefújt stencilek elcsúfítják a város látképét. De vajon meddig kell elviselnünk ezek?

Kétfarkú momentum a járdára festve. Fotó Kocsis Álíz

A választási törvény szerint a szavazás napját követő egy hónapon belül, tehát május 8-án el kell távolítania annak, aki elhelyezte vagy akinek az érdekében elhelyezték. Ha ezeket nem távolítják el időben és maradéktalanul, akkor az önkormányzatokra hárul a felelősség. A határidő lejárta után az önkormányzatok megtisztítják a várost a plakáterdőktől, majd a költséget kiszámlázhatják a pártok felé.

Plakátokba öltöztetett oszlop Szegeden. Fotó Kocsis Alíz

Talán a legkönnyebb dolguk a felfüggesztett molinókkal és a hirdetőtáblákkal van a pártoknak, ámde az utóbbi években megjelent matricák és betonra fújt stencilek eltávolítása már több gondot is okozhat. Bízzunk benne, hogy nem a természet elemeire bízzák és maradéktalanul eltűnnek a hétköznapjainkból és visszakapjuk a zöldre festett lámpaoszlopainkat, buszmegállóinkat, nyugodt hétköznapjainkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.