Közélet

Itt a választási csoda- minden párt ugyanazt ígéri

Itt a választási csoda- minden párt ugyanazt ígéri

2018. április 16., hétfő
Itt a választási csoda- minden párt ugyanazt ígéri

Még valamivel több, mint három hetük van az országgyűlési választáson indult jelölteknek és pártoknak arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

A választási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 8-án 16 óráig kell eltüntetni a plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki azt elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték. Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

Egy héttel a választás után még rengeteg helyen találhatunk a városban kampányplakátokat, igaz a nagy részük már az időjárás vagy a rongálók áldozata lett:

 

Utána jártunk, hogy Szegeden, hogyan igyekeznek a pártok eltávolítani a plakátjaikat:

Mihályfi Béla, a Fidesz önkormányzati képviselője biztos benne, hogy május 8-ig eltávolítják az összes plakátot.

„Természetesen betartjuk az előírásokat és a határidőig leszedjük a plakátokat. Ahogy a korábbi választások után, úgy most is az aktivistáink segítenek ebben, így biztosan időben végezni fogunk.”

– mondta. Az MSZP szegedi titkársága arról tájékoztatott bennünket, hogy a párt plakátjainak eltávolítása már folyamatban van, és a lelkes aktivisták már a hétvégére leszedik az összes transzparenst. A Jobbik egyenlőre még vár a plakátok eltávolításával.

„Amíg az embereknek van kedvük, addig a plakátjainkon üzenhetnek a kormánynak, ugyanakkor szépen lassan el kell kezdenünk leszedni őket, hogy Május 8-ig biztosan el legyen távolítva az összes.”

- fogalmazott Tóth Péter, a Jobbik szegedi képviselőjelöltje. A Kétfarkú Kutyapárt

Kerékpártúra a torontáli Tavaszba

elnevezésű esemény keretein belül fogja eltávolítani a plakátjait Kübekházán, Klárafalván, Deszken és Szőregen. Pál Anna Viktória- az MKKP Csongrád megye 1. választókerületi jelöltje- elmondta, hogy a választókörök előtt az aszfaltra festett pártszimbólumokat nem tervezik eltávolítani, mivel azok nem minősülnek graffitinek, és így nem jogellenesek. Mihálik Edvin, a Momentum Mozgalom helyi képviselője arról tájékoztatott bennünket, hogy a párt az aktivistáival és tagjaival hamarosan elkezdi leszedni a plakátjait. A képviselő továbbá bízik abban, hogy mivel a választókörök előtt az aszfaltra festett pártlogók, víz alapú festékkel készültek, így az eső lemossa majd azokat. Viszont ha ez nem történne meg, akkor Május 8-a előtt mindenképpen kivonulnak a Momentum aktivistái és vízzel eltávolítják az aszfaltra pingált motívumot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.