Írjon nekünk

Közélet

Itt a választási csoda- minden párt ugyanazt ígéri

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Még valamivel több, mint három hetük van az országgyűlési választáson indult jelölteknek és pártoknak arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat. 

A választási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 8-án 16 óráig kell eltüntetni a plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki azt elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték.
Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

Egy héttel a választás után még rengeteg helyen találhatunk a városban kampányplakátokat, igaz a nagy részük már az időjárás vagy a rongálók áldozata lett:

 

Utána jártunk, hogy Szegeden, hogyan igyekeznek a pártok eltávolítani a plakátjaikat:

Mihályfi Béla, a Fidesz önkormányzati képviselője biztos benne, hogy május 8-ig eltávolítják az összes plakátot. „Természetesen betartjuk az előírásokat és a határidőig leszedjük a plakátokat. Ahogy a korábbi választások után, úgy most is az aktivistáink segítenek ebben, így biztosan időben végezni fogunk.” – mondta.

Az MSZP szegedi titkársága arról tájékoztatott bennünket, hogy a párt plakátjainak eltávolítása már folyamatban van, és a lelkes aktivisták már a hétvégére leszedik az összes transzparenst.

A Jobbik egyenlőre még vár a plakátok eltávolításával.

„Amíg az embereknek van kedvük, addig a plakátjainkon üzenhetnek a kormánynak, ugyanakkor  szépen lassan el kell kezdenünk leszedni őket, hogy Május 8-ig biztosan el legyen távolítva az összes.”– fogalmazott Tóth Péter, a Jobbik szegedi képviselőjelöltje.

A Kétfarkú Kutyapárt Kerékpártúra a torontáli Tavaszba elnevezésű esemény keretein belül fogja eltávolítani a plakátjait Kübekházán, Klárafalván, Deszken és Szőregen. Pál Anna Viktória- az MKKP Csongrád megye 1. választókerületi jelöltje- elmondta, hogy a választókörök előtt az aszfaltra festett pártszimbólumokat nem tervezik eltávolítani, mivel azok nem minősülnek graffitinek, és így nem jogellenesek.

Mihálik Edvin, a Momentum Mozgalom helyi képviselője arról tájékoztatott bennünket, hogy a párt az aktivistáival és tagjaival hamarosan elkezdi leszedni a plakátjait. A képviselő továbbá bízik abban, hogy mivel a választókörök előtt az aszfaltra festett pártlogók, víz alapú festékkel készültek, így az eső lemossa majd azokat. Viszont ha ez nem történne meg, akkor Május 8-a előtt mindenképpen kivonulnak a Momentum aktivistái és vízzel eltávolítják az aszfaltra pingált motívumot.

Kommentek

Tovább olvasom

Balhé

Gyárfás Tamást hazaengedték a börtönből – házi őrizetbe helyezték

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Hazamehet.

Tovább olvasom

Közélet

Ellepték a pillangók Szeged egyik buszmegállóját

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Honvéd tér közeli buszmegállóban tavaszias hangulat uralkodott el, de nem az ott kiültetett virágok miatt.  Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

8.6 milliárd forint az idei Sziget fesztivál költségvetése – Lana Del Rey és Kygo a húzónevek

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Idén a korábbinál több nemzetközi sztár ad koncertet a Sziget fesztiválon, miután a befektetőkkel közösen 12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést, és csak a nagyszínpados fellépőkre egymilliárddal többet költhetnek – mondta Kádár Tamás főszervező. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál