Hírzóna

IM: azért kritizálja a Európa Tanács a határvédelmet, mert migránsokat akarnak behozni

IM: azért kritizálja a Európa Tanács a határvédelmet, mert migránsokat akarnak behozni

2018. április 27., péntek
IM: azért kritizálja a Európa Tanács a határvédelmet, mert migránsokat akarnak behozni

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára szerint azért kritizálja az Európa Tanács a határvédelmet a tranzitzónákra hivatkozva, mert migránsokat akarnak behozni.

Völner Pál az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az Európa Tanács emberkereskedelem elleni szakértői csoportjának (GRETA) a nap folyamán nyilvánosságra hozott jelentésére reagált. Völner Pál azt írta, a jelentés újabb támadás a magyar határvédelem és bevándorláspolitika ellen. Egy céljuk van, hogy felgyorsítsák a menekültkérelmek elbírálását, olyanokat is menekültnek akarnak nyilvánítani, akik valójában nem azok - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a magyar kormány kitart álláspontja mellett, miszerint nem a migránsokat kell behozni, hanem a határokat kell megvédeni.

Az ET szakértői csoportja szerint a magyar hatóságok egyre kevésbé képesek azonosítani az embercsempészet lehetséges áldozatait az illegális bevándorlók és menedékkérők körében. A szakértői csoport felszólította Magyarországot, hogy írja elő, milyen módon ismerhetik fel a hatóságok az embercsempészek áldozatait, és hogyan tudják segíteni őket a tranzitzónákon kívül. Azt is kérték, hogy Magyarország vizsgálja felül a bevándorlók életkorának megállapítására szolgáló eljárásaikat a gyerekek érdekei védelmének biztosításáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.