Szórakozás

Idén is lesz Árkád Futófesztivál

Idén is lesz Árkád Futófesztivál

2018. április 8., vasárnap
Idén is lesz Árkád Futófesztivál

Április 22-én újra elrajtol az ÁRKÁD Futófesztivál, amivel már hatodik éve ösztönzik a szegedieket és a városba látogató turistákat a mozgásra.

Különlegessége, hogy a futók nem csak a futás által nyújtott felszabadult életérzéssel lesznek gazdagabbak, hanem több „állomás” mellett elfutva extravagáns élményeket kapnak. Tavaly a szegedi tűzoltók élő vízkaput varázsoltak a futók fölé a Huszár Mátyás rakparton, de volt levegőben szaltózás és konfetti ágyú bombázás is. Idén a Grimm Busz Buli is bemutatkozik egy különleges élő nagykoncertes produkcióval, a szervezők reményei szerint a gyermekek nagy örömére. Az ütemet pedig lemezjátszók mögül adja a ’90-es és a 2000-es évek legendája, Dj Sterbinszky.

Idén is a tavalyi jól bevált útvonal marad. A sportot választó szegediek és turisták végig két távon, 5,5 km-en, és 2,2km-en keresztül futhatnak.

Mindkét útvonal az Árkád Szegedtől indul, majd a Tisza Lajos körúton-, Dugonics téren folytatódik. Itt szétválnak az utak, a kisebb távot teljesítők a Kárász utcán haladnak a Széchenyi tér felé, majd a Tisza Lajos körútra rákanyarodva megérkeznek a kiindulási ponthoz, az Árkádhoz. A hosszabb távot teljesítők pedig, ha nem lesz lezárva a Huszár Mátyás rakpart, akkor ott haladnak át, majd a Tisza Lajos körút és szintén az Árkád Szegednél lesz a finish.

A táblákat, parkolást tiltó táblákat érdemes figyelemmel kísérni, de természetesen a futás alatt rendőri irányítás is segíti a közlekedést.

A lezárások időtartama minimális lesz, a részvevők elhaladásával folyamatosan fel lesznek oldva az útlezárások. Tömegközlekedési járatkiesés nem lesz, a villamosok és a trolik megállnak addig, amíg elhalad a mezőny. A szervezők elmondták: a program összeállításánál kényesen ügyeltek arra, hogy a lehető legkevesebb ideig zavarják vasárnap délelőtt a szegedi közlekedést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.