Sport

Az utolsó pillanatokban kapott góllal vesztett két pontot a SZEOL

Az utolsó pillanatokban kapott góllal vesztett két pontot a SZEOL

2018. április 15., vasárnap
Az utolsó pillanatokban kapott góllal vesztett két pontot a SZEOL

Hiába fordított hátrányból a SZEOL, a hajrában szerzett góllal pontot mentett az Iváncsa.

A találkozó beharangozóját itt olvashatja.

A fél éve veretlen Iváncsa ellen folytatta szereplését a SZEOL az NB III Közép csoportjában: az első húsz percben kevés említésre méltó esemény történt, a félidő második felében azonban felpörögtek az események. Előbb Büki átlövése után megszerezte a vezetést az Iváncsa, majd pár perccel később Péter zseniális kiugratását követően Kéri Tamás száguldott el a jobb oldalon, majd visszatette a labdát Beretkának, aki

a jobb alsóba passzolt az ötösről. A szünet előtt átvette a játék irányítását a szegedi csapat, de nem sikerült újabb gólt szerezniük.

A szünet után is a SZEOL előtt adódtak nagyobb lehetőségek: a 60. percben egy mintaszerű támadás végén Lévai Norbert elemi erővel tüzelt a tizenhatos vonaláról, de lövése a keresztlécen csattant - végül a Siha-legénység fölénye góllá érett, és a kapufa másodjára már a szegediekkel volt. Kéri élesen belőtt labdája Beretkán pattant meg úgy, hogy a csatárról a felső lécre, onnan pedig a gólvonal mögé pattant a játékszer, így fordított a SZEOL. A szegedieknek ezután több lehetősége is akadt, amivel végleg eldönthették volna a találkozót, de nem sikerült harmadjára betalálniuk. A sok kihagyott helyzet aztán az utolsó percben megbosszulta önmagát: a 92. percben egy bedobás után eljutott a labda Balogh Lászlóhoz, a csoport gólkirálya pedig egy pattanás után a jobb alsóba lőtt, ezzel elvitt egy pontot az Iváncsa. Bosszantó, vereséggel felérő döntetlent játszott a SZEOL, amely hiába dominált a mérkőzés nagy részében, az utolsó perces koncentrációhiány miatt elveszített két nagyon értékes pontot. A Siha-legénység jövő szombaton a Kozármisleny otthonában lép pályára.

 

NB III Közép csoport, 23. forduló

SZEOL SC - Iváncsa 2-2 (1-1) Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Bálint Attila (Flinta Zoltán, Vrbovszki Pál). SZEOL:Leindler - Rácz, Szabó A., Grünvald, Kéri, Forró A., Lévai, Buzási, Makszimovics (Göncző, 71'), Beretka (Rabatin, 90'), Péter (Bozóki, 89'). Edző: Siha Zsolt. Iváncsa:Dániel - Kertai, Kónya, Varga B., Szauter, Fekecs, Aradi (Berényi, 19'), Cseszneki, Pribék, Büki (Majláth, 68"), Balogh L. Edző: Domján Attila. Gól: Beretka (30',72') ill. Büki (27'), Balogh L. (92'). Siha Zsolt:

"Nehéz nyilatkozni egy ilyen gól után. Ebben a mérkőzésben abszolút nem volt benne, hogy gólt kapunk, pláne az nem, hogy kettőt. Azért is fájó ez a döntetlen, mert 0-1-ről sikerült fordítanunk, és 2-1-nél is megvolt az esély, hogy tovább növeljük az előnyünket. A teljesítményünk szerintem jobb mint az őszi, nyerni viszont nem tudunk. Sajnálom a srácokat. Nincs más dolgunk, mint ugyanezt az utat folytatni, és bíznunk kell abban, hogy előbb-utóbb meglesz ennek az eredménye.

"

Online tudósításunk a mérkőzésről:

93. perc: A középkezdésre még volt idő, másra viszont már nem. Az utolsó pillanatokban kapott góllal elbukott két pontot a SZEOL.

92. perc: Gól! Nem bírta ki a SZEOL a hosszabbítást kapott gól nélkül sajnos - Egy bedobást követően Balogh-hoz került a labda, aki senkitől sem zavartatva fél ollós mozdulattal kiegyenlített.

91. perc: Nagyon beszorul a SZEOL, egyenlőre nem tudni, hogy a játékvezető hány percet hosszabbít. 90. perc: Kihasználja az utolsó cserelehetőségét is Siha: A duplázó Beretka helyett Rabatin Szabolcs a pályán. 88. perc: Az imént nagy helyzetben hibázó Péter helyére Bozóki érkezik a hátralévő néhány percre. 87. perc: BALHÉ! Balogh könyökölte le Szabót - vélhetően megelégelte, hogy a szegediek védője rendre megnyerte a párharcokat vele szemben az egész mérkőzésen. Az esetet követően Rácz fellökte Baloghot, és kisebb fajta tumultus alakult ki a pályán, melynek eredményeként Rácz és Balogh is kapott egy-egy sárgát. 86. perc: Péter Antal eldönthette volna! Beretka élesen a kapu elé tekerte a labdát, a csatár előtt azonban centikkel elsuhant a játékszer. 85. perc: Az utóbbi percekben beszorult a SZEOL, de nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani a vendégek. 83. perc: Veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást az Iváncsa - a belöbbölt labdára Varga csapott le leghamarabb, a lövése azonban elhalt a blokkban. 79. perc: Láthatóan megfogta a vendégeket a bekapott gól - továbbra is a SZEOL dominál, az imént Göncző próbálkozott távolról, a lövése viszont célt tévesztett. 75. perc: A hátralevő bő negyedóra kérdése, hogy képes lesz-e felpörögni az Iváncsa azok után, hogy 30 percen keresztül nagyon ráérősen futballoztak. 71. perc: Közben történt egy szegedi csere: Makszimovics hagyta el a pályát és Göncző állt be a helyére.

70. perc: GÓÓÓÓL! Kéri kapott egy kitűnő átadást, majd erősen a kapu előterébe lőtte labdát, és az Beretkáról a felső kapufa segítségével bepattant. 2-1

69. perc: Az első komolyabb Iváncsai próbálkozás a második félidőben - Berényi tizenhat méterről próbálkozhatott, lövésébe viszont önfeláldozóan belevetődött Rácz, és így fölé pattant a labda. 67. perc: Másodszor cserél a mérkőzésen Domján Attila: Majláth érkezik Büki helyére. 66. perc: Kéri egy taktikai szabálytalanságért kap sárgát. 65. perc: Beretka szabadrúgása centikkel volt csak magas Péternek, de a támadó egyébként is lesen helyezkedett. 64. perc: A jobb összekötő helyéről jár szabadrúgás a SZEOL-nak- potenciális gólszerzési lehetőség. 62. perc: A második félidőben sokkal aktívabban játszik a SZEOL ellenfelénél - gól szag van a levegőben. 60. perc: Egy mintaszerű támadást követően Lévai életerős lövésével szétforgácsolta a keresztlécet! 59. perc: Hosszú idő után egy lehetőség - Teniszre emlékeztető adogatás zajlott az iváncsai tizenhatos felett - Először Grünwald csavarta át a labdát mindenki feje fölött, majd Buzási tette át ismét Grünwaldnak. A balhátvéd másodjára már pontosabban centerezett Péter felé, aki ollózó mozdulattal kapu mellé lőtt. 54. perc: Az utóbbi percekben nem forogtak veszélyben a kapuk, jobbára a középpályán zajlik a játék. 50. perc: Egy pillanatra meghűlt a vér a szegedi szurkolók ereiben - Szabó Attila a félpályánál hátulról páros lábbal csúszott rá ellenfelére, a játékvezető azonban csak sárga lapot adott a hátvédnek. 47. perc: Egy perc telt el a második félidőből és máris helyzetbe került az Iváncsa - Egy előrevágott labdára Balogh csapott le vércseként, majd a tizenhatoson belülre érve Szabó mellett kapura szúrta a játékszert, lövése viszont fél méterrel elkerülte a kaput. 46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

16:55: Mezőnyben kiegyenlített a találkozó, az iváncsai gól után azonban több helyzete volt a SZEOL-nak és jobb helyzetkihasználással akár már fordíthatott is volna a hazai csapat.

16:50: Egy esetleges döntetlennel a vendégek lehetnek elégedettebbek, hiszen azzal megmaradna a két csapat közt a 8 pontos különbség.

46. perc: A hosszabbítás azonban már nem hozott izgalmakat - Bálint Attila lefújja az első játékrészt. 1-1-el vonulhatnak pihenőre a csapatok. 45. perc: A játékvezető egy percet hosszabbít az első félidő végén. 44. perc: A mérkőzés első sárga lapját a vendégek gólszerzője - Büki - kapja könyöklésért. 42. perc: Pribék passzolta életveszélyesen haza a labdát, Dániel nem is tudta jól lekezelni és Péter elé pattant a játékszer, a támadó azonban nem merte a félig üres kapura rálőni, inkább Kérit játszotta meg, a támadás azonban ezzel elhalt. 40. perc: Egy végletekig kijátszott akció végén Makszimovics lőtte estében kapura a labdát, Dánielnek azonban nem kellett közbeavatkoznia. 37. perc: A gyors gólváltást követően alábbhagyott a mérkőzés irama. 34. perc: Egy hosszú indítást követően Leindlernek kellett kifutnia a tizenhatoson kívülre, hogy fejjel tisztázni tudjon Büki elől.

30. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! Máris itt a válasz! Péter Antal remek ütemben ugratta ki Kérit, aki az alapvonalról Beretkának centerezett, a támadó pedig egy állítást követően begurította a kapus mellett a labdát. 1-1

27. perc: Gól! Megszerzi a vezetést a vendég csapat. Szauter vezethette a labdát zavartalanul a jobboldalon egészen a tizenhatosig, majd Büki Baltazárnak passzolt, aki elegánsan becsavarta a labdát a jobb alsó sarokba. 0-1.

25. perc: Egyenlőre Grünwald a levegő ura - rengeteg fejpárbajt nyer a hazaiak bal bekkje. 22. perc: Kéri tizennyolc méterről leadott lövése méterekkel elkerülte a kaput. 18. perc: Máris cserélnek a vendégek: Aradi Csaba hagyta el a pályát - a helyén Berényi Balázs a folytatásban. 17. perc: Makszimovics játszotta meg a szélen felfutó Grünwaldot, aki első szándékból betekerte középre a labdát, a beadását Kertai tudta kicsúsztatni Beretka elől. 15. perc: Beretka szögletét követően Buzási próbálkozott, lövése viszont messze elkerülte a kaput. 13. perc: Egyenlőre lendületesebbnek tűnik az Iváncsa - középpályán nem tudja igazán megtartani a labdát a SZEOL. 10. perc: Egy hosszan előreívelt labdát nem tudott jól lekezelni Balogh, a tizenhatoson belül, így Leindler fel tudta szedni előle a játékszert. Pedig ha át tudta volna venni a támadó, abból egyértelmű gólhelyzet alakulhatott volna ki. 7. perc: Lévai passzolta el magát a középpályán, majd villámgyorsan lerohanta az Iváncsa a hazaiakat, a támadás végén Balogh adta be a labdát az alapvonalról, Leindler viszont magabiztosan lehúzta a játékszert. 6. perc: Az első percekben többet birtokolja a labdát a vendég együttes. 3. perc: Itt az első komoly lehetőség a mérkőzésen: A SZEOL végezhetett el egy szabadrúgást a szögletzászló mellől - Beretka középre csavarta, Rácz fejesében viszont nem volt elég erő, így Dániel könnyűszerrel hárítani tudott. 2. perc: Ondrejó Tamás távollétében Kéri Tamás karjára került a csapatkapitányi karszalag. 1. perc: Bálint sporttárs sípszavára elindult a labda 90 perces útjára.

15:58: Megérkeztek a csapatok a pályára: a SZEOL feketében, míg az Iváncsa pirosban futballozik a mai napon.

15:55: A két csapat őszi összecsapásán 1-0-ás Iváncsai siker született - a gólszerző az a Pribék Patrik volt, aki ma is ott van a vendégek kezdőjében.

15:50: A SZEOL aktuális ellenfele tavasszal még veretlen, ráadásul a Tiszakécskét és a Dunaújvárost is két vállra fektette a Fejér megyei alakulat, úgyhogy nem lesz könnyű feladata a Siha-legénységnek, ugyanakkor győzelmi kényszerben van a szegedi csapat, hiszen ha ma nem nyernek, akkor a dobogóról dédelgetett álmaiknak búcsút inthetnek.

15:45: Köszöntjük a kedves olvasóinkat az SZVSE-stadionból. A múlt heti csapaton négy helyen is változtatott Siha mester: Bekerült a kezdőbe Beretka Péter, Szabó Attila, Buzási Péter valamint a Szekszárdon gólt szerző Nikola Makszimovics is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.