Írjon nekünk

Sport

Az utolsó pillanatokban kapott góllal vesztett két pontot a SZEOL

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Hiába fordított hátrányból a SZEOL, a hajrában szerzett góllal pontot mentett az Iváncsa.

A találkozó beharangozóját itt olvashatja.

A fél éve veretlen Iváncsa ellen folytatta szereplését a SZEOL az NB III Közép csoportjában: az első húsz percben kevés említésre méltó esemény történt, a félidő második felében azonban felpörögtek az események. Előbb Büki átlövése után megszerezte a vezetést az Iváncsa, majd pár perccel később Péter zseniális kiugratását követően Kéri Tamás száguldott el a jobb oldalon,  majd visszatette a labdát  Beretkának, aki a jobb alsóba passzolt az ötösről. A szünet előtt átvette a játék irányítását a szegedi csapat, de nem sikerült újabb gólt szerezniük.

A szünet után is a SZEOL előtt adódtak nagyobb lehetőségek: a 60. percben egy mintaszerű támadás végén Lévai Norbert elemi erővel tüzelt a tizenhatos vonaláról, de lövése a keresztlécen csattant – végül a Siha-legénység fölénye góllá érett, és a kapufa másodjára már  a szegediekkel volt. Kéri élesen belőtt labdája Beretkán pattant meg úgy, hogy a csatárról a felső lécre, onnan pedig a gólvonal mögé pattant a játékszer, így fordított a SZEOL.  A szegedieknek ezután több lehetősége is akadt, amivel végleg eldönthették volna a találkozót, de nem sikerült harmadjára betalálniuk.  A sok kihagyott helyzet aztán az utolsó percben megbosszulta önmagát: a 92. percben egy bedobás után eljutott a labda Balogh Lászlóhoz, a csoport gólkirálya pedig egy pattanás után a jobb alsóba lőtt, ezzel elvitt egy pontot az Iváncsa.

Bosszantó, vereséggel felérő döntetlent játszott a SZEOL, amely hiába dominált a mérkőzés nagy részében, az utolsó perces koncentrációhiány miatt elveszített két nagyon értékes pontot.

A Siha-legénység jövő szombaton a Kozármisleny otthonában lép pályára.

 

NB III Közép csoport, 23. forduló

SZEOL SC – Iváncsa 2-2 (1-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Bálint Attila (Flinta Zoltán, Vrbovszki Pál).
SZEOL: Leindler – Rácz, Szabó A., Grünvald, Kéri, Forró A., Lévai, Buzási, Makszimovics (Göncző, 71′), Beretka (Rabatin, 90′), Péter (Bozóki, 89′). Edző: Siha Zsolt.
Iváncsa: Dániel – Kertai, Kónya, Varga B., Szauter, Fekecs, Aradi (Berényi, 19′), Cseszneki, Pribék, Büki (Majláth, 68″), Balogh L. Edző: Domján Attila.
Gól: Beretka (30′,72′) ill. Büki (27′), Balogh L. (92′).

Siha Zsolt: “Nehéz nyilatkozni egy ilyen gól után.  Ebben a mérkőzésben abszolút nem volt benne, hogy gólt kapunk, pláne az nem, hogy kettőt. Azért is fájó ez a döntetlen, mert 0-1-ről sikerült fordítanunk, és 2-1-nél is megvolt az esély, hogy tovább növeljük az előnyünket. A teljesítményünk szerintem jobb mint az őszi, nyerni viszont nem tudunk. Sajnálom a srácokat. Nincs más dolgunk, mint ugyanezt az utat folytatni, és bíznunk kell abban, hogy előbb-utóbb meglesz ennek az eredménye.

Online tudósításunk a mérkőzésről:

93. perc: A középkezdésre még volt idő, másra viszont már nem. Az utolsó pillanatokban kapott góllal elbukott két pontot a SZEOL.

92. perc: Gól! Nem bírta ki a SZEOL a hosszabbítást kapott gól nélkül sajnos – Egy bedobást követően Balogh-hoz került a labda, aki senkitől sem zavartatva fél ollós mozdulattal kiegyenlített. 

91. perc: Nagyon beszorul a SZEOL, egyenlőre nem tudni, hogy a játékvezető hány percet hosszabbít.

90. perc: Kihasználja az utolsó cserelehetőségét is Siha: A duplázó Beretka helyett Rabatin Szabolcs a pályán.

88. perc:  Az imént nagy helyzetben hibázó Péter helyére Bozóki érkezik a hátralévő néhány percre.

87. perc: BALHÉ! Balogh könyökölte le Szabót – vélhetően megelégelte, hogy a szegediek védője rendre megnyerte a párharcokat vele szemben az egész mérkőzésen. Az esetet követően Rácz fellökte Baloghot, és kisebb fajta tumultus alakult ki a pályán, melynek eredményeként Rácz és Balogh is kapott egy-egy sárgát.

86. perc: Péter Antal eldönthette volna! Beretka élesen a kapu elé tekerte a labdát, a csatár előtt azonban centikkel elsuhant a játékszer.

85. perc: Az utóbbi percekben beszorult a SZEOL, de nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani a vendégek.

83. perc: Veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást az Iváncsa – a belöbbölt labdára Varga csapott le leghamarabb, a lövése azonban elhalt a blokkban.

79. perc: Láthatóan megfogta a vendégeket a bekapott gól – továbbra is a SZEOL dominál, az imént Göncző próbálkozott távolról, a lövése viszont célt tévesztett.

75. perc: A hátralevő bő negyedóra kérdése, hogy képes lesz-e felpörögni az Iváncsa azok után, hogy 30 percen keresztül nagyon ráérősen futballoztak.

71. perc: Közben történt egy szegedi csere: Makszimovics hagyta el a pályát és Göncző állt be a helyére.

70. perc: GÓÓÓÓL! Kéri kapott egy kitűnő átadást, majd erősen a kapu előterébe lőtte labdát, és az Beretkáról a felső kapufa segítségével bepattant. 2-1

69. perc: Az első komolyabb Iváncsai próbálkozás a második félidőben – Berényi tizenhat méterről próbálkozhatott, lövésébe viszont önfeláldozóan belevetődött Rácz, és így fölé pattant a labda.

67. perc: Másodszor cserél a mérkőzésen Domján Attila: Majláth érkezik Büki helyére.

66. perc: Kéri egy taktikai szabálytalanságért kap sárgát.

65. perc: Beretka szabadrúgása centikkel volt csak magas Péternek, de a támadó egyébként is lesen helyezkedett.

64. perc: A jobb összekötő helyéről jár szabadrúgás a SZEOL-nak- potenciális gólszerzési lehetőség.

62. perc: A második félidőben sokkal aktívabban játszik a SZEOL ellenfelénél – gól szag van a levegőben.

60. perc: Egy mintaszerű támadást követően Lévai életerős lövésével szétforgácsolta a keresztlécet!

59. perc: Hosszú idő után egy lehetőség – Teniszre emlékeztető adogatás zajlott az iváncsai tizenhatos felett – Először Grünwald csavarta át a labdát mindenki feje fölött, majd Buzási tette át ismét Grünwaldnak. A balhátvéd másodjára már pontosabban centerezett Péter felé, aki ollózó mozdulattal kapu mellé lőtt.

54. perc: Az utóbbi percekben nem forogtak veszélyben a kapuk, jobbára a középpályán zajlik a játék.

50. perc: Egy pillanatra meghűlt a vér a szegedi szurkolók ereiben – Szabó Attila a félpályánál hátulról páros lábbal csúszott rá ellenfelére, a játékvezető azonban csak sárga lapot adott a hátvédnek.

47. perc: Egy perc telt el a második félidőből és máris helyzetbe került az Iváncsa – Egy előrevágott labdára Balogh csapott le vércseként, majd a tizenhatoson belülre érve Szabó mellett kapura szúrta a játékszert, lövése viszont fél méterrel elkerülte a kaput.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

16:55: Mezőnyben kiegyenlített a találkozó, az iváncsai gól után azonban több helyzete volt a SZEOL-nak és jobb helyzetkihasználással akár már fordíthatott is volna a hazai csapat.

16:50: Egy esetleges döntetlennel a vendégek lehetnek elégedettebbek, hiszen azzal megmaradna a két csapat közt a 8 pontos különbség.

46. perc: A hosszabbítás azonban már nem hozott izgalmakat – Bálint Attila lefújja az első játékrészt. 1-1-el vonulhatnak pihenőre a csapatok.

45. perc: A játékvezető egy percet hosszabbít az első félidő végén.

44. perc: A mérkőzés első sárga lapját a vendégek gólszerzője – Büki – kapja könyöklésért.

42. perc: Pribék passzolta életveszélyesen haza a labdát, Dániel nem is tudta jól lekezelni és Péter elé pattant a játékszer, a támadó azonban nem merte a félig üres kapura rálőni, inkább Kérit játszotta meg, a támadás azonban ezzel elhalt.

40. perc: Egy végletekig kijátszott akció végén Makszimovics lőtte estében kapura a labdát, Dánielnek azonban nem kellett közbeavatkoznia.

37. perc: A gyors gólváltást követően alábbhagyott a mérkőzés irama.

34. perc: Egy hosszú indítást követően Leindlernek kellett kifutnia a tizenhatoson kívülre, hogy fejjel tisztázni tudjon Büki elől.

30. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! Máris itt a válasz! Péter Antal remek ütemben ugratta ki Kérit, aki az alapvonalról Beretkának centerezett, a támadó pedig egy állítást követően begurította a kapus mellett a labdát. 1-1

27. perc: Gól! Megszerzi a vezetést a vendég csapat. Szauter vezethette a labdát zavartalanul a jobboldalon egészen a tizenhatosig, majd Büki Baltazárnak passzolt, aki elegánsan becsavarta a labdát a jobb alsó sarokba. 0-1.

25. perc: Egyenlőre Grünwald a levegő ura – rengeteg fejpárbajt nyer a hazaiak bal bekkje.

22. perc: Kéri tizennyolc méterről leadott lövése méterekkel elkerülte a kaput.

18. perc: Máris cserélnek a vendégek: Aradi Csaba hagyta el a pályát – a helyén Berényi Balázs a folytatásban.

17. perc: Makszimovics játszotta meg a szélen felfutó Grünwaldot, aki első szándékból betekerte középre a labdát, a beadását Kertai tudta kicsúsztatni Beretka elől.

15. perc: Beretka szögletét követően Buzási próbálkozott, lövése viszont messze elkerülte a kaput.

13. perc: Egyenlőre lendületesebbnek tűnik az Iváncsa – középpályán nem tudja igazán megtartani a labdát a SZEOL.

10. perc: Egy hosszan előreívelt labdát nem tudott jól lekezelni Balogh, a tizenhatoson belül, így Leindler fel tudta szedni előle a játékszert. Pedig ha át tudta volna venni a támadó, abból egyértelmű gólhelyzet alakulhatott volna ki.

7. perc: Lévai passzolta el magát a középpályán, majd villámgyorsan lerohanta az Iváncsa a hazaiakat, a támadás végén Balogh adta be a labdát az alapvonalról, Leindler viszont magabiztosan lehúzta a játékszert.

6. perc: Az első percekben többet birtokolja a labdát a vendég együttes.

3. perc: Itt az első komoly lehetőség a mérkőzésen: A SZEOL végezhetett el egy szabadrúgást a szögletzászló mellől – Beretka középre csavarta, Rácz fejesében viszont nem volt elég erő, így Dániel könnyűszerrel hárítani tudott.

2. perc: Ondrejó Tamás távollétében Kéri Tamás karjára került a csapatkapitányi karszalag.

1. perc: Bálint sporttárs sípszavára elindult a labda 90 perces útjára.

15:58: Megérkeztek a csapatok a pályára: a SZEOL feketében, míg az Iváncsa pirosban futballozik a mai napon.

15:55: A két csapat őszi összecsapásán 1-0-ás Iváncsai siker született – a gólszerző az a Pribék Patrik volt, aki ma is ott van a vendégek kezdőjében.

15:50: A SZEOL aktuális ellenfele tavasszal még veretlen, ráadásul a Tiszakécskét és a Dunaújvárost is két vállra fektette a Fejér megyei alakulat, úgyhogy nem lesz könnyű feladata a Siha-legénységnek, ugyanakkor győzelmi kényszerben van a szegedi csapat, hiszen ha ma nem nyernek, akkor a dobogóról dédelgetett álmaiknak búcsút inthetnek.

15:45: Köszöntjük a kedves olvasóinkat az SZVSE-stadionból. A múlt heti csapaton négy helyen is változtatott Siha mester: Bekerült a kezdőbe Beretka Péter, Szabó Attila, Buzási Péter valamint a Szekszárdon gólt szerző Nikola Makszimovics is.

Kommentek

Sport

Döntőbe jutott a MOL-Pick Szeged Strasbourgban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Nantes után a szintén francia Montpellier lesz az ellenfél.

Tovább olvasom

Sport

Fantasztikus a magyar közönség a Maty-éren – képgaléria

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nézegessen önfeledten szurkoló magyarokat!

Tovább olvasom

Sport

Kajak-kenu vb: Kopasz és Csipes világbajnok!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szöveges, fotós, videós élő közvetítésünk a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság szombati napjáról.  Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál