Hírzóna

Fenyő-gyilkosság - A rendőrség tovább keresi a megbízót

Fenyő-gyilkosság - A rendőrség tovább keresi a megbízót

2018. április 10., kedd
Fenyő-gyilkosság - A rendőrség tovább keresi a megbízót

A rendőrség tovább folytatja a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyében, az eljárás célja a korábbi nyomozás során ismeretlenül maradt megbízó személyének megállapítása - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a rendőrség honlapján.

Az eljárás során a nyomozó hatóság március 22-én gyanúsítottként hallgatta ki a jelenleg jogerős szabadságvesztését töltő 50 éves P. Tamás magyar állampolgárt - olvasható a police.hu oldalon megjelent közleményben. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya végzi. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő János sérelmére 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében - emlékeztettek.

A Fővárosi Ítélőtábla 2017. május 19-én hozta meg másodfokú határozatát, amellyel lényegében helybenhagyta a két évtizeddel ezelőtti, négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében a korábbi elsőfokú ítéletet, így jogerőre emelkedett Jozef Rohác életfogytiglani és Portik Tamás 13 éves szabadságvesztés büntetése.

Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantás felbujtójaként kapott 13 évet azért, mert ő adta az utasítást Jozef Rohácnak Boros József megölésére. A Fenyő-gyilkosság megbízójára az eljárás során nem derült fény, abban az ügyben Portikot nem vádolták meg.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.