Hírzóna

Embercsempészt kapcsoltak le a röszkei határőrök

Embercsempészt kapcsoltak le a röszkei határőrök

2018. április 4., szerda
Embercsempészt kapcsoltak le a röszkei határőrök
Embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb állampolgárságú férfi ellen, aki egy iraki férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A személyautóval érkezőférfi és utasa április 3-án 22 órakor jelentkezett belépésre az autópálya-határátkelőhelyen. Az utas által ellenőrzésre átadott útlevél azonban egy másik szerb állampolgár nevére szólt. Meghallgatása során a férfi iraki állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A sofőrrel szemben embercsempészés miatt indult eljárás. Az illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.