Közélet

Egy járókelő a rendőrök előtt találta meg az elkóborolt ovisokat

Egy járókelő a rendőrök előtt találta meg az elkóborolt ovisokat

2018. április 28., szombat
Egy járókelő a rendőrök előtt találta meg az elkóborolt ovisokat

A Cső utcai óvodából kelt útra két óvodás csütörtökön– írja a Délmagyar. A két ifjú kalandort már a rendőrök keresték, viszont egy járókelőnek tűntek fel a kíséret nélkül csavargó ovisok.

Az ügynek hamar híre ment, és igen nagy felháborodást keltett, ugyanis ez már a második eset volt, hogy ebből az intézményből úgy tudott kijutni kisgyerek, hogy az nem tűnt fel az óvónőknek. Ezúttal ráadásul hosszú ideig kóborolt a két kicsi a városban. A 6-7 éves gyerekek délelőtt hagyták el az óvodát. Az épületen belül játszottak, vagyis nem is az udvarról tűntek el. Hogy a folyosókon hogy nem vette őket észre senki, nem lehet tudni, de tény, hogy kijutottak. Ezt követően valószínűleg a kerítésen másztak át, a rendőrségi jegyzőkönyvekben legalábbis szomszédok elmondása alapján ez szerepel – az óvodai dolgozók közül senki nem látta az esetet. Úgy tudjuk, a gyerekek gyakorlatilag a fél várost bejárták: előbb az egyik makkosházi áruházba mentek el, mert szomjasak voltak, viszont pénzük nem volt, így továbbálltak. Trolira ültek, és végül a belvárosban tűnt fel egy járókelőnek, hogy felnőtt kíséret nélkül sétálnak, ezért értesítette a rendőrséget. Bartáné Tóth Mária, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője szerint egyértelmű mulasztás történt.– Ez egyébként a szakmánk rémálma, hiszen semmi sem fontosabb, mint hogy a gyerekeket épségben haza tudjuk adni– nyilatkozta az intézményvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.