Politika

Budai: Czeglédy finanszírozta a baloldaliak és álfüggetlenek kampányát 

Budai: Czeglédy finanszírozta a baloldaliak és álfüggetlenek kampányát 

2018. április 4., szerda
Budai: Czeglédy finanszírozta a baloldaliak és álfüggetlenek kampányát 

Kész Zoltánnak, Veszprém független országgyűlési képviselőjénekválaszolnia kell arra, hogy hol van az a pénz, amelyet Czeglédy Csaba, szocialista politikustólkapott a 2014-esválasztási kampányának finanszírozására- jelentette ki Budai Gyula országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP) szerdán, Veszprémben.

A kormánypárti politikus azt mondta, egyre nyilvánvalóbb, hogy az április 8-ai országgyűlési választásokon függetlenként induló CzeglédyCsaba és "bűnszervezete" támogatja baloldali és "álfüggetlen" jelöltek kampányát, köztük Kész Zoltánét is, akinek 50 millió forintot adott erre a célra. Az a kérdés, hogy hol van ez a pénz, mire használta fel ezt az összeget az április 8-ai országgyűlési választáson független jelöltként induló Kész Zoltán -hangsúlyozta.

Felmerül a kérdés, hogy Kész Zoltán egyeztetett- e Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével valamint az MSZP vezetésével kampánya finanszírozásával kapcsolatban - fűzte hozzá. Hozzátette: két egymástól független tanú állítása szerint, CzeglédyCsaba pénzzel támogatta Kész Zoltán kampányát, az érdekeltségébe tartozó Human Operátor Zrt. által foglalkoztatott diákok pedig munkájukkal segítették a kampányt. CzeglédyCsaba ellen jelenleg is folyik büntetőeljárás mindeközben újabb bűncselekmények gyanúja merül fel - hangsúlyozta.

Budai Gyula a Kész Zoltán irodája előtt adott nyilatkozatot követően azt mondta a sajtó képviselőinek, arra vár, hogy képviselőtársa maga adja meg a választ az általa feltett kérdésekre. Kész Zoltán meg is jelent az irodája előtt, majd anélkül, hogy a kapun kilépett volna kisebb szóváltásba keveredett Budai Gyulával az 50 milliós kampányfinanszírozás kérdésében. Végül Kész Zoltán közleményt nyújtott át a kerítésen a sajtó képviselőinek, amelyben "a Fidesz-propaganda hazugságainak" nevezte az ellene felhozott vádakat. A közleménybenkitér arra is, hogy nem kapott pénzt kampányfinaszírozásra CzeglédyCsabától. Közben a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája három hónappal meghosszabbította CzeglédyCsaba előzetes letartóztatását szerdán.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.