Hírzóna

Az MSZP alakuló frakcióülést tart szerdán

Az MSZP alakuló frakcióülést tart szerdán

2018. április 16., hétfő
Az MSZP alakuló frakcióülést tart szerdán

Alakuló ülést tartanak és frakcióvezetőt választanak az MSZP parlamenti képviselői szerdán Budapesten - közölte Tóth Bertalan frakcióvezető hétfőn az MTI-vel.

Elmondta, a képviselőcsoport új vezetőjét a leköszönt elnökség javaslatára választják meg. Tóth Bertalan kérdésre közölte, az elnökség őt javasolja a képviselőcsoport vezetőjének. Megjegyezte, a frakció többi vezetőjét, illetve a parlamenti tisztségviselőket majd csak az Országgyűlés megalakulása után választják meg. Beszámolt arról is, a frakcióülésen elbúcsúznak azoktól a képviselőktől, akik nem szereztek mandátumot. Hozzátette: áttekintik a választás eredményét, a parlamenti erőviszonyokat és meghatározzák a további teendőket. Arra a kérdésre, hogy a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt képviselői ott lesznek-e a frakcióban, Tóth Bertalan közölte, küldött meghívót nekik és reméli, ott lesznek. Az MSZP-Párbeszéd húsz mandátumot szerzett az április 8-i országgyűlési választáson. A húsz politikusból 16 szocialista, három a Párbeszéd tagja, egy pedig a Magyar Liberális Párté.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.