Politika

Az ellenzéki pártok tehetségtelensége elriasztotta a szavazóikat

Az ellenzéki pártok tehetségtelensége elriasztotta a szavazóikat

2018. április 9., hétfő
Az ellenzéki pártok tehetségtelensége elriasztotta a szavazóikat

Az ellenzéki pártoktól a tehetségtelenségük elriasztotta a szavazókat a vasárnapi országgyűlési választáson, emellett a pártok nem értették meg, hogyan hatott az emberekre a migrációs válság - mondta Galló Béla politológus az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Hozzátette: elemzési hibát követ el az, aki a baloldal vereségének okát taktikai síkon keresi, ez inkább mély, strukturális ellentétnek tudható be.

A magas részvétel miatt sokan arra következtettek, hogy az ellenzéknek sikerült mozgósítania szavazóit, de az eredményekből látszik, hogy teljes ellenzéki összefogás esetén sem lehetett volna elkerülni a Fidesz-KDNP győzelmét - mondta.

Az elemző szerint feltűnő, hogy az ellenzéki pártoknak csak nagyobb városokban van szavazótáboruk, ezzel szemben a kormánypártokat többségükben vidéki szavazók erősítették. Az Egyesült Államokban Donald Trump elnöknek, Oroszországban pedig Vlagyimir Putyin elnöknek is többségében vidéki szavazói voltak - fűzte hozzá. Galló Béla szerint az ellenzéki pártok ezek után sem gondolják át azokat a mély, strukturális ellentéteket, amelyek a vereségüket okozták.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.