Közélet

Az Aranycsapatról szóló kiállítás nyílt Szegeden

Az Aranycsapatról szóló kiállítás nyílt Szegeden

2018. április 13., péntek
Az Aranycsapatról szóló kiállítás nyílt Szegeden

A legendás Aranycsapat személyes relikviáit felvonultató kiállítás április 13-tól május 6-ig tekinthető meg a Szegedi Dóm látogatóközpontban.

A kiállítás megnyitóján Kiss-Rigó László - szeged-csanádi püspök - mondott beszédében kiemelte, hogy fontos identitásképző ereje van a labdarúgásnak

:

„A labdarúgás több mint sport, az Aranycsapat pedig több mint labdarúgás. Az Aranycsapat olyan identitást formált, amelyből lehet erőt meríteni a jövőre nézve.”

Hozzátette, a múlt ismerete és tisztelete nélkül a jelen értéktelen. A megnyitó aktualitása, hogy 1955 Április 13-án a Felső Tisza-parti Stadionban 16000 néző előtt a Szegedi Haladás ellen játszott barátságos meccset az Aranycsapat, melyet Kocsis és Szojka góljaival 2-0-ra nyert a válogatott. A kiállítás Május 6-áig látogatható hétfő kivételével minden nap 9 órától. Diákok és nyugdíjasok 300, míg a felnőttek 500 Ft-ért tekinthetik meg a legendás csapat relikviáit a Szegedi Dóm látogatóközpontban. Kovács Ferenc fotói a kiállításról:

   

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.