Sport

A Zalakerámia ellen javítana a Szedeák

A Zalakerámia ellen javítana a Szedeák

2018. április 28., szombat
A Zalakerámia ellen javítana a Szedeák

Kedden Kaposváron vendégszerepelt a Naturtex-SZTE Szedeák, a somogyi kiruccanás azonban 94-78-as vereséggel végződött. Nincs sok idő a sebek nyalogatására, hiszen szombaton már a Zalakerámiát fogadja a Mandics-legénység.

A Szedeák-Zalakerámia párharcok idei felvonásán eddig minden alkalommal a hazai csapat diadalmaskodott. Ha a sorminta folytatódik, akkor szombaton szegedi sikernek lehetne szemtanúi az Újszegedi Sportcsarnokba kilátogató szurkolók. Van is miért visszavágnia a Szedeáknak, hiszen a két csapat legutóbbi összecsapásán magabiztos 82-55-ös sikert arattak a zalaiak. Elég nehéz helyzetből várhatja a szombat esti derbit a Naturtex-SZTE Szedeák, mert sérülés miatt két kulcs embert – Csiricset és Fortune-t - is nélkülöznie kell Andjelko Mandics vezetőedzőnek. A kialakult helyzet miatt viszont több lehetőséghez jutnak a fiatalok.

A fiatalokra nagyobb szerep hárulhat a bajnoki hajrában (Fotó: Kovács Ferenc)

„Nem játszottunk annyira rosszul Kaposváron, voltak jó periódusaink, de megéreztük a hiányzóinkat, ráadásul most a sorozatterhelés is sokat kivesz belőlünk. Nem csak az idősebb játékosok fáradtak, hanem a fiatalok is, mert az U-20-as országos döntő óta nem sok idő volt a regenerálódásra.” - fogalmazott Révész Ádám, a Szedeák centere, aki a múlt hétvégén bekerült az U-20-as döntő All Star csapatába. A 23 éves játékos hangsúlyozta, hogy mindenképpen győzni szeretnének szombaton a zalaegerszegiek ellen. „Szeretnénk megmutatni a hazai közönségnek, hogy bármilyen felállásban képesek vagyunk jó kosárlabdát játszani. Kevés esély van arra, hogy elcsípjük a nyolcadik helyet, de nem adjuk fel, amíg van matematikai esély, addig mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy elérjük.” – mondta.

Kosárlabda NB I/A 6-10. hely

Szombat: 19:00 Naturtex SZTE-Szedeák – Zalakerámia Helyszín: Újszegedi Sportcsarnok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.