Sport

Visszavághat a Juve a tavalyi elveszített döntőért

Visszavághat a Juve a tavalyi elveszített döntőért

2018. március 16., péntek
Visszavághat a Juve a tavalyi elveszített döntőért

A pénteki nyoni sorsoláson kiderült, hogy Barcelona–Roma, Sevilla–Bayern München, Juventus–Real Madrid és Liverpool–Manchester City párharcokat rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Igazi pikáns összecsapásokra számíthatunk, hiszen a Juventus visszavághat a tavalyi elvesztett döntőért a Realnak, míg a bajnokságban mindössze egy vereséget szenvedő Manchester City, pont az eddig egyetlen legyőzőjével, a Liverpoolal találkozik. A nemzetisport.hu összegyűjtött néhány érdekességet a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítása kapcsán. Íme:

JUVENTUS (olasz)–REAL MADRID (spanyol)

• A Juventus eddig mind a négyszer kiejtette a BL-ben a Real Madridot, amikor a két csapat oda-vissza vágós párharcban találkozott egymással. A két egymás elleni döntőjüket viszont a Real nyerte meg. • A Juventus csak kettőt vesztett el a legutóbbi nyolc egymás elleni BL-mérkőzésükből (köztük a tavalyi döntőt). • A Juventus és a Real Madrid a 20. és 21. egymás elleni európai kupamérkőzését játssza majd. Ennél többször (24-szer) csak a Real Madrid és a Bayern München csapott össze az európai kupaporondon.• A Real Madrid legutóbbi tíz, Juventus elleni BL-góljából nyolcban főszerepet játszott Cristiano Ronaldo (hét gól, egy gólpassz).

BARCELONA (spanyol)–ROMA (olasz)

  • Eddig négy mérkőzést játszott egymással a két csapat. A Roma az első három alkalommal veretlen maradt a katalánokkal szemben, a legutóbbi összecsapásukon (2015 novemberében) viszont 6–1-re kikapott a Barcától. Ez volt a legnagyobb különbségű vereség, amelyet olasz csapat elszenvedett spanyoltól az európai kupákban. • Gerard Piqué, Sergio Busquets, Andrés Iniesta és Lionel Messi jó érzésekkel térhet vissza a Stadio Olimpicóba, 2009-ben ugyanis ott nyerték meg a Manchester United elleni BL-fináléjukat (2–0). • Olasz csapat még sosem győzött idegenben BL-negyeddöntő első mérkőzésén (3 döntetlen, 7 vereség). SEVILLA (spanyol)–BAYERN MÜNCHEN (német) • A Sevilla az egyetlen a mostani negyeddöntős csapatok közül, amellyel a Bayern München még nem találkozott az UEFA által rendezett klubsorozatokban. • James Rodríguez (Bayern) négy gólt szerzett a Sevilla ellen, amikor még a Real Madrid játékosa volt. Ilyen sokszor csak a Granada ellen volt eredményes.

LIVERPOOL (angol)–MANCHESTER CITY (angol)

• A Manchester City lesz a Liverpool hetedik angol ellenfele az európai kupaporondon – a Leeds United, a Tottenham, a Nottingham Forest, a Chelsea, az Arsenal és a Manchester United után. • A 2011-es Chelsea–Manchester United párharc óta most rendeznek először angol házinegyeddöntőt a BL-ben. • A Premier League mostani idényében lejátszott mérkőzéseik alapján a City jutna tovább 8–4-es összesítéssel (Manchesterben 5–0-ra nyert, Liverpoolban 4–3-ra kikapott). • Jürgen Klopp (Liverpool) minden sorozatot figyelembe véve eddig hat mérkőzésen aratott győzelmet edzőként Pep Guardiola (Man. City) csapatai ellen, többször, mint bárki más.

A Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonjának negyeddöntői (április 3-4. és április 10-11.):

Barcelona-AS Roma (április 4-én és 10-én)

Sevilla-Bayern München (április 3-án és 11-én)

Juventus-Real Madrid (április 3-án és 11-én)

Liverpool-Manchester City (április 4-án és 10-én)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.