Hírzóna

Vagyonvédelmi táskával járják a zsaruk a településeket Csongrádban

Vagyonvédelmi táskával járják a zsaruk a településeket Csongrádban

2018. március 16., péntek
Vagyonvédelmi táskával járják a zsaruk a településeket Csongrádban

A tapasztalatok szerint a tél végi, kora tavaszi időpontban is fontos felhívni a figyelmet a magukra hagyott üdülők, kiskerti ingatlanok védelmére. Ezt egy sajnos aktuális példával is tudta szemléltetni a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a „Házhoz megyünk” prevenciós program tiszaszigeti állomásán, ahol legutóbb az üdülőövezet egyik nyaralója volt a betörés célpontja.

A rendezvényen a rendőrség munkatársai bemutatták az ingatlanok védelmére szolgáló mechanikai és elektronikai eszközök széles tárházát, ismertetve azok felszerelésének és használatának módját is.

Bemutatóik fontos részét képezi a Csongrád megyében 2017 óta alkalmazott „vagyonvédelmi táska”, amely többek között az ingatlanok védelmi képességét növelő riasztó berendezéseket, fényvetőket, hatékony kerékpárzárakat, biztonsági ajtózár-típusokat, bútorszéfet tartalmazza.

A megfelelő védőeszközök kiválasztása, alkalmazása mellett természetesen nagyon fontosak az egyéb vagyonvédelmi intézkedések is: • Kiskerti, külterületi ingatlanunk nyílászáróit védjük megfelelő biztonságú zárakkal, ablakráccsal! • Ne hagyjunk a helyszínen semmilyen értéket (barkácsgépeket, drágább szerszámokat, szórakoztató elektronikai eszközöket), ezeket lehetőség szerint otthon tároljuk ebben az időszakban! • Időnként keressük fel és ellenőrizzük a külterületi ingatlant, tárolót! Győződjünk meg a nyílászárók épségéről, a zárak, a kerítés állapotáról, az elfagyás okozta csőtörés megelőzése érdekében ellenőrizzük a vízcsapok zárt állapotát, ha szükséges, áramtalanítsunk! • Amennyiben illetéktelen behatolást észlelünk (befeszített nyílászárók, betört ablak), ne menjünk be az ingatlanba, mert fontos nyomokat semmisíthetünk meg. Betörés esetén a 107 vagy a 112 központi segélyhívó szám tárcsázásával értesítsük a rendőrséget!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.