Gazdaság

Sztrájk lesz Hódmezővásárhelyen

Sztrájk lesz Hódmezővásárhelyen

2018. március 31., szombat
Sztrájk lesz Hódmezővásárhelyen

Sztrájkot hirdetett a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) a Villeroy & Boch Magyarország Kft. hódmezővásárhelyi üzemében, a munkabeszüntetés kedd 0 órától csütörtök reggel 6-ig tart - tájékoztatta Járási Tamás elnök csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az 54 órás sztrájkra azért kerül sor, mert a munkáltató nem hajtja végre a MCDSz által kért 12 százalékos, a szakszervezet szerint a társaság gazdasági helyzete alapján is reális mértékű béremelést.

A sztrájkot a szakszervezet felmérése szerint több mint háromszáz munkavállaló támogatja - áll a közleményben. A Villeroy & Boch Magyarország Kft. - a vasarhely24.com portálon olvasható - közleménye szerint a vállalat menedzsmentje még 2017 végén tájékoztatta a cégnél működő szakszervezeteket, hogy a tulajdonos Villeroy & Boch AG a 2018-as bérfejlesztést április 1-jétől kívánja végrehajtani. Ezt a döntést a cégnél működő mindkét szakszervezet tudomásul vette, így az azóta eltelt időszakban több fordulóban zajlottak a tárgyalások az idei bérfejlesztésről. A megbeszélések a vállalat konszern jellegéből adódóan a korábbi években is több körben, és több héten át tartottak. A vállalat legutóbbi ajánlatát, amely - számos más elem mellett - átlagosan 8 százalékos alapbéremelést biztosít a munkavállalóknak, március 22-én az egyik szakszervezet, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. Szakszervezeti Alapszervezete elfogadta. A cég, a nagyobb taglétszámmal rendelkező szakszervezettel történt megállapodás alapján, április 1-jétől, a megállapodásban szereplő béremeléseket végrehajtja, és erről értesíti a munkatársakat. A hódmezővásárhelyi üzemben szaniterkerámiákat gyártanak, a gyár a Villeroy & Boch konszern legnagyobb ilyen üzeme. A vállalkozás a nyilvános cégadatbázis szerint 23,692 milliárd árbevételt ért el 2016-ban, az előző évi 21,753 milliárd után. Adózott eredménye 1,130 milliárd forintot tett ki a 2015-ös 182 millió forintos veszteséget követően. A cég 2016-ban 837 dolgozót foglalkoztatott.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.