Sport

Szerződéshosszabbítással erősített a Szedeák

Szerződéshosszabbítással erősített a Szedeák

2018. március 19., hétfő
Szerződéshosszabbítással erősített a Szedeák

Egyik legjobbjával, a válogatott Juhos Leventével és a vezetőedzőjével Andjelko Mandiccsal is szerződést hosszabbított a Naturtex SZTE Szedeák.

Dr Kardos Péter, a klub elnöke, azzal kezdte a klub sajtótájékoztatóját, hogy egy nehéz időszakot zárt le a csapat, hiszen Juhos az alapszakasz felén nem játszhatott sérülés miatt és mellette Csiricset és Bolticsot és nélkülözniük kellett. Kiemelte, hogy a sérülések ellenére jó szezont fut a csapat, és ez elsősorban a vezetőedzőnek, Andjelko Mandicsnak köszönhető.

„Minden esély meg van még arra, hogy play offba jussunk, és ez Mandics munkáját dicséri. Mikor először leültünk tárgyalni az együttműködésről, az elvárás az volt, hogy a nagyobb rotáció mellett a fiatal magyar játékosok beépítése és felkészítése is előtérbe kerüljön. Andjelko partner volt ebben, hiszen az idei szezonban 33%-kal nőtt a magyar játékosok átlag perce és mindezt úgy érte el, hogy Juhost nélkülözni kellett. Ez számomra azt jelenti, hogy a mester megértette az elvárásokat és képes a klub érdekei mentén cselekedni, ezért is ajánlottuk fel a szerződés hosszabbítást, amit nagy örömmel elfogadott.”-

fogalmazott Dr. Kardos Péter A vezetőedző új szerződése 2020 Május 31.-éig szól, és ha a szerb tréner kitölti ezt, akkor ő lehet a Szedeák történetének leghosszabb ideig alkalmazott külföldi trénere.

Mandics mester bátran nyúl a fiatalokhoz, ennek is köszönheti új szerződését. ( Fotó: Kocsis Alíz)

„A megállapodás könnyen ment, hiszen jól érzem magam Szegeden és az elnök úr elvárásainak is sikerült eleget tennem. Szerintem jó minőségű kosárlabdát játszottunk eddig a szezonban, és remélem, hogy ezt a teljesítményt folytatni tudjuk majd.”-

mondta az új szerződéséről Mandics.

A szerb tréner hangsúlyozta, hogy a játékosok nagyon fogékonyak az ő filozófiájára és ez megkönnyíti a munkáját. Továbbá azt is kiemelte, hogy a siker kulcsa, az, hogy sikerült egyben tartani a tavalyi csapatot és nem kellett új alapokra építkezni nyáron.

Juhos Levente szerződés hosszabbításával kapcsolatban a klub elnöke úgy fogalmazott, hogy ritka a magyar kosárlabdában, hogy egy játékos három év után is szerződést hosszabbít és ez annak a jele, hogy elégedettek a felek egymással.

„Mindent megteszünk azért, hogy Levi felépüljön, és ha lehet a szezon hátralevő részében is tudjon segíteni a csapaton, de a csúcsformát a következő szezonban várjuk tőle. Büszkék vagyunk rá és reméljük, hogy a válogatottban is szép sikereket fog elérni.

”- fűzte hozzá Dr. Kardos Péter A szerződését további egy évvel meghosszabbító center először a sérüléséről beszélt. „

Nehéz hónapok állnak mögöttem, egy sportolónak az a legnehezebb, ha nem tud segíteni a csapatán. Már az utolsó szakaszában van a rehabilitációm, edzéseken már együtt mozogtam a csapattal. Nagyon remélem, hogy szerdán a Kaposvár ellen végre pályára is léphetek.”-

mondta bizakodva Juhos.

Juhos Levente akár már szerdán pályára léphet a Kaposvár ellen. ( Fotó: Kocsis Alíz)

A szegediek kiválósága hozzátette, hogy 4 éve mikor először került a napfény városába, akkor eleinte vonakodva hallgatta a vezetőség részéről, hogy hosszú távra terveznek vele. Azonban évről-évre új célokat tűzött ki maga elé, és ezáltal sokat fejlődött ebben az időszakban. A klub mindenben támogatta őt amíg sérült volt, és nagyon hálás azért a vezetőknek, amiért nem attól volt hangos a sajtó, hogy mikor lép már pályára, hanem csak is a felépülésére koncentráltak.

„Ez a sérülés rosszkor jött, de ennek ellenére idén is tovább tudtam fejlődni. A válogatottba is sikerült bekerülnöm és ez óriási motivációt jelent. Bízom benne, hogy jövőre ugyanott folytathatom a munkát ahol elkezdtem. Minden esélyünk megvan még arra, hogy ott legyünk a play offban idén. Bízom benne, hogy még egy évig sikerül együtt tartani a csapatot. A mesterrel és velem már tudott hosszabbítani a klub, remélem ez a társakat is a közös folytatásra sarkalja majd.”

- summázta Juhos.

A Naturtex SZTE Szedeák csapatára sűrű hét vár, hiszen szerdán a Kaposvárt, míg szombaton a Falcot fogadják Andjelko Mandics tanítványai, az Újszegedi sportcsarnokban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.